Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Campanie de prevenire a furturilor din locuințe, derulată de polițiști

PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA! Puteți preveni furturile dacă aveți grijă de bunurile dumneavoastră!

 

”Paza bună trece primejdia rea!” este sloganul celei mai recente campanii de prevenire a furturilor din locuinţe, realizată în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române și Groupama Asigurări. Iniţiativa, care se află la a şaptea ediţie, are ca obiectiv conştientizarea măsurilor pe care le poate adopta fiecare dintre noi, pentru a nu deveni victimă a furturilor.

Prevenirea criminalităţii continuă să fie în atenţia poliţiei vrâncene, cu atât mai mult cu cât neglijenţa proprietarilor constituie în multe cazuri un factor favorizant. Astfel, în cadrul campaniei, activităţile vizează informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile în care pot diminua considerabil „şansele” de reuşită ale infractorilor.

(Pe) 14 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat activități de prevenire a furturilor din locuințe, pe raza municipiului Focșani. Pentru a informa cetăţenii cu privire la minimele măsuri de protecţie ce trebuie adoptate pentru siguranţa personală, poliţiştii au ales zonele ”Cartier Pomicola”, ”Obor”, ”Laminorul”, unde au discutat despre mijloacele de operare ale hoţilor şi au înmânat 300 de pliante cu recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe.

Pentru că este mai uşor să previi decât să combaţi, vă recomandăm câteva măsuri simple, dar eficace:

Când vă aflaţi în locuinţă, ţineţi permanent uşa închisă cu cheia deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte, iar când plecați de acasă, încuiați întotdeauna locuința, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp, ori sunteți în apropiere.

Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa dumneavoastră.

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le ! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.

Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.

Dacă doriţi să angajaţi zilieri sau îngrijitori, verificaţi înainte identitatea acestora.

În măsura posibilităților, instalați un sistem de alarmare.

Nu vă anunțați plecarea în vacanţă pe site-urile de socializare, manifestaţi discreţie.

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112!

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 14 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?