Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bărbat trimis în judecată după ce a provocat, din neatenție, un accident de muncă

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Cîmpineanca, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Conform rechizitoriului, la data de 23 mai 2016, prin nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă ale instrucțiunilor proprii pentru completarea și aplicarea reglementărilor de securitate și sănătate în muncă pentru autostivuitoriști, din cadrul societății la care lucra, care stipulează că fiecare lucrător trebuie să fie atent la operațiile pe care le execută, l-a accidentat prin împingere cu lama electrostivuitorului pe care îl conducea pe un alt bărbat, provocându-i acestuia leziuni ce au necesitat 55-60 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Față de aceeași persoană procurorii au dat clasare pentru săvârșirea infracțiunilor de influențarea declarațiilor, instigare la fals intelectual, fals intelectual, abuz în serviciu, inducerea în eroare a organelor judiciare, favorizarea infractorului și obstrucționarea justiției, fapte sesizate de persoana vătămată.

Incidentul s-a petrecut în Focșani, în curtea unei societăți, fiind vorba despre un accident de muncă. Persoana vătămată le-a declarat anchetatorilor că la momentul respectiv așeza pe un raft un balot de material, moment în care a fost lovită din spate de motostivuitorul manevrat de inculpat. Urmare a acestui accident, victima a căzut pe ciment și s-a accidentat la mâna stângă, suferind o fractură.

La audieri inculpatul a recunoscut cele petrecute și a apreciat că accidentul s-a produs atât din culpa sa, cât și din culpa persoanei vătămate, care nu s-ar fi asigurat la momentul traversării unui culoar.

Persoana vătămată a declarat că se constituie parte civilă, fără a indica suma exactă a pretențiilor, acest lucru urmând să îl facă la instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?