Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Poliția Locală a dat SUTE DE AMENZI șoferilor focșăneni

Șoferii care opresc neregulamentar pe străzile, trotuarele și în parcările din Focșani creează cele mai mari probleme și primesc majoritatea sancțiunilor aplicate de polițiștii locali din municipiu. Ultimul bilanț al Poliției locale arată că, în ultima săptămână, au fost aplicate 750 sancțiuni contravenționale în valoare de 218550 lei, din care aproape 500 sancțiuni au fost aplicate șoferilor care nu au respectat legislația rutieră. Conform raportului, Poliţia Locală a „acționat cu precădere pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, asigurarea fluenței traficului, prevenirea și combaterea opririlor, staționărilor și parcărilor neregulamentare, pe linia prevenirii şi combaterii încălcării normelor legale privind activitățile de comerţ, protecţia mediului și pe linia disciplinei în construcții, conform legislaţiei în vigoare”.

Sancțiunile aplicate de polițiștii locali :

–         oprire în zona de acțiune indicator „Oprirea interzisă” = 102 sancțiuni în valoare de 23.200 lei;

–         oprire neregulamentară pe trecerea pentru pietoni = 60 sancțiuni în valoare de 11.600 lei;

–         oprire neregulamentară pe trotuar = 23 sancțiuni în valoare de 5.800 lei;

–         oprire neregulamentară în stația destinată mijloacelor de transport în comun = 10 sancțiune în valoare de 1.450 lei;

–         oprire neregulamentară în intersecție = 27 sancțiuni în valoare de 6.090 lei;

–         staţionare neregulamentară = 139 sancțiuni în valoare de 73.660 lei;

–         circulație pe interzis = 22 sancțiuni în valoare de 4.350 lei.

–         staționare neregulamenatară în parcare fără a deține abonament = 99 sancțiuni în valoare de 15.800 lei;

–         expunere la vânzare a unui vehicul în alte locuri decât cele special amenajate = 11 sancțiuni în valoare de 1.400 lei.

–         refuz de legitimare sau de a se prezenta la sediul Poliției Locale = 8 sancțiuni în valoare de 2.400 lei;

–         consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele prevăzute de lege = 13 sancțiuni în valoare de 1.000 lei.

–         pătrundere şi staţionare cu autoturismul pe spaţiul verde = 70 sancțiuni în valoare de 18.300 lei;

–         aruncare mucuri de ţigară/coji de seminţe în alte locuri decât în coşurile de gunoi stradale = 69 sancțiuni în valoare de 5.300 lei;

–         însușirea deșeurilor din pubele = 8 sancțiuni în valoare de 500 lei.

–         funcționarea punctului de lucru fără a avea afișat la loc vizibil orarul de funcționare = 9 sancțiuni în valoare de 1.200 lei;

–         funcționarea punctului de lucru fără autorizație de funcționare valabilă eliberată de Primăria Municipiului Focșani = 11 sancțiuni în valoare de 5.500 lei.

–         executarea de lucrări de construire fără a deţine autorizaţie = 11 sancțiuni în valoare de 21.500 lei.

– nerespectarea altor prevederi legale aflate în competența Poliției Locale:

58 sancțiuni în valoare de 19.500 lei.

6 COMENTARII

  1. Bai fratilor nici PRIMARIA care nu a reactualizat PUG-ul [planul de urbanism general] de ani de zile si cu atat mai mult politia locala habar nu au care sunt trotuare pietonale si care sunt portiunile care nu au nici o legatura cu circulatia pietonala.In astfel de conditii pe care le traim ramane la latitudinea bossului de la politia locala rutiera sa stabileasca daca este trotuar sau are alta utilitate publica locul unde ai fost TURNAT de un cetatean la dispeceratul lor caci chipurile esti parcat neregulamentar.Nu discutam aici despre situatiile in care folosinta acelor portiuni de domeniu public nu poate fi interpretata,discutia fiind despre locurile de la marginimea urbei care nu au nici o finalitate adica nu pleaca si nu duc nicaieri.Daca ai norocul sa fii TURNAT ca ai parcat pe un astfel de loc vine politistul local si fara sa aiba nici un fel de informatie despre situatia juridica a acelui loc pe care ai parcat te arde si iti ridica si masina.Este penibil sa ai parte de astel de intamplari cu dezinformati,care doresc sa aiba raportari de sanctiuni pentru justificarea malaiul primit ca salariu tot di contributia celor ABUZATI. Penibila activitatea acestei politii locale care dumineca o4.11.2018 a plantat un politist local tot de la specialul serviciu de circulatie rutiera care cu un aparat foto de gat defila de-a lungul strazii din jurul PIETEI AGROALIMENTARE si astepta sa vaneze un amarat care o comitea dupa mintea lui.Acel agent lasa impresia ca indeplineste o prestatie de fotograf ,un fel de paparazzi in delir.Ma esti nebun !

  2. …faceti parcari, pentru cetatenii ce-si platesc taxele si impozitele si nu au unde sa parcheze…..in special in sud zona B4….renuntati la abuzuri….

  3. Foarte bine ,ar fii sa se mai cunoască legea si sa se aplice si la ,,cunoștințele” acestora care își parchează mașinile pe spatiu verde,dar mai ales si- au turnat si betoane,s- au unii aici în Sud,din cauza funcției si- au făcut garaj betonat super- tare! Dar în gura tigrului,am înțeles ,o ultimă ,,găselniță” a Poliției Locale este de a urmării oamenii în dreptul locuințelor ,mai ales am înțeles că astfel toții focsanenii ne putem trezi ca avem întocmite dosare de activitate,planse foto s- au alte înscrisuri care normal sunt ilegale și sunt infracțiuni.Saptamina trecută am auzit această poveste la benzinăria din Sud si am rămas stupefiat de ce se poate întîmpla în acest oraș,numit Municipiul Focșani.Acest lucru vi se pare normal?

  4. Cea mai aglomerata zona este strada Cezar Bolliac , zona Spitalului Militar de Urgenta care deserveste militarii din Focsani , Ramnicul Sarat , Tecuci , Bacau , Barlad si Buzau – strada ingusta , sens unic ce in permanenta trotuarul de pe partea stanga este ocupat cu masini personale care nu au un loc de parcare in zona . Parcul din incinta Spitalului a fost retrocedat ce putea fi o parcare pentru pacienti , acum salasluiesc cainii vagabonzi care sperie elevii , curatenie nu face nimeni ca-i ingradita zona .

  5. Felicitari redactiei MONITORULUI DE VRANCEA care a facilitat aceasta oportunitate cititorilor sai pentru exprimarea unor opinii privind problemele lor cotidiene.Inca o data felicitari pentru acest mod de a face presa in interesul cetatenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?