Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Naveta profesorilor va costa, anul viitor, peste 2 milioane de lei

Primăriile vrâncene au nevoie, anul viitor, de peste 2,2 milioane lei pentru decontarea cheltuielilor cu naveta ale cadrelor didactice și didactice auxiliare. Sindicatul Liber din Învățământ Vrancea arată că la această sumă trebuie adăugate restanțele pe care cadrele didactice trebuie să le recupereze din anii trecuți.

Cea mai gravă situație este la Slobozia Bradului, unde trebuie decontate cheltuielile cu naveta pentru 66 de cadre didactice navetiste. Suma totală pe care ar trebui să o achite primăria Slobozia Bradului, în 2019, este de peste 174 mii lei, plus restanța de 79 mii lei din anii trecuți. De menționat că la unitățile de învățământ din Slobozia Bradului sunt cele mai multe cadre didactice navetiste, din cele 63 de localități cu profesori navetiști. Mai sunt restanțe la decontarea cheltuielilor cu naveta în localitățile Bălești, Bîrsești, Boghești, Chiojdeni, Suraia, Tănăsoaia, Mărășești (Școala 2 și Liceul Tehnologic), Panciu (Liceul Al. I. Cuza).

În total, la nivelul județului sunt 1261 de cadre didactice și didactice auxiliare navetiste. Nu a fost decontată naveta pentru 202 dintre acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?