Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Beneficiarii Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, vizitați de pompieri

Copiii ocrotiți în cadrul Centrului de Asistenţă și Sprijin Focșani au aflat de la pompierii focșăneni cum se pot proteja înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă. Ei şi-au însuşit noţiunile de bază în ceea ce priveşte modalitatea de a acționa în situaţii limită, în timpul vizitei pe care au primit-o din partea pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Anghel Saligny Vrancea.

„Aproximativ 20 de copii din cadrul Centrului de Asistenţă şi Sprijin Focşani au avut parte de o vizită specială. Specialişti din efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny“ Vrancea, cu tot cu echipamente, au poposit, timp de câteva ore, la ei în curte. Întâlnirea a avut drept scop principal informarea copiilor ocrotiți în cadrul acestei structuri cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism. În cadrul acestei întâlniri le-au fost aduse la cunoştinţă informaţii despre măsurile de protecție în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală, inclusiv echiparea și dotarea corespunzătoare a unui kit de supraviețuire, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea seismului.

Copiii au avut parte de o expunere amplă, echipa I.S.U. Vrancea reușind să-i familiarizeze cu diferite situații cu care s-ar putea confrunta în eventualitatea unui cutremur. Astfel, copiii au participat la lecţia interactivă susţinută de salvatori, ocazie cu care şi-au însuşit informații esențiale în asemenea situații. Totodată, copiilor li s-a explicat maniera în care se pot proteja înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă, iar aceştia şi-au însuşit noţiunile de bază în ceea ce priveşte modalitatea de a acționa în situaţii limită. După sesiunea de informare preventivă, echipajele de pompieri au prezentat tinerilor autospeciala pentru stingerea incendiilor, precum şi echipamentul din dotarea acesteia şi alte echipamente de intervenţie specifice, folosite de pompierii militari pentru salvarea semenilor, aceasta constituind și atracția principală a întâlnirii.

De asemenea, au primit informații despre misiunile pe care aceștia le desfășoară: stingerea incendiilor, misiuni de descarcerare, salvări de persoane de la înalțime, etc. Copiii au primit cu mare interes și entuziasm această întâlnire, ei rămânând de-a lungul timpului, cei mai călduroși și mai sinceri admiratori ai pompierilor”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?