Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Marele trofeu la Topul IMM a fost acordat firmei Zanfir SNC

Zanfir SNC a primit marele trofeu pentru 2017 la Topul IMM organizat, ieri, de Patronatul IMM Vrancea. La evenimentul organizat la resortul Laguna au fost prezenți primarul Cristi Misăilă, șefi de instituții publice deconcentrate, oameni de afaceri din județ, reprezentanți ai agenților economici premiați la Topul IMM. Topul a fost realizat în baza datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor Publice, precum profitul brut, productivitatea muncii, cifra de afaceri, indicatori care arată că 2017 a fost un an în care industriile vechi s-au consolidat, dar au și apărut firme noi. La nivelul județului Vrancea sunt 16 mii de agenți economici, din care zece mii sunt persoane juridice, iar șase mii sunt sunt persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale. Ne dorim un mediu de afaceri liniștit, adaptat nevoilor noastre. Ne dorim să facem profit, să plătim taxe și impozite la stat iar cei care conduc această țară trebuie să înțeleagă că nu se poate fără contribuția noastră, a firmelor mici și mijlocii. Cei care lucrează la stat trebuie să se gândească la faptul că banii pe care îi iau vin de la particular. Celor de la instituții de control le spun să aibă grijă pentru că ceea ce controlează ei creează plus produs, taxe și impozite pentru salariile lor. Așa că ar trebui să nu fie exces de zel, exagerare atunci când se găsesc în control la un agent economic, la o firmă”, a spus președintele patronatului IMM, Ion Roman, în deschiderea evenimentului.

Invitatul special al evenimentului a fost Marian Filimon, președintele Federației Sud-Est din România și vicepreședinte al Consiliului Național al Intreprinderilor Mici și Mijlocii din România. Acesta a menționat aportul pe care îl au micii întreprinzători în economia românească, unde 77% din Produsul Intern Brut este realizat de aceste „furnicuțe”, de firmele mici și mijlocii. Mai mult, din cele peste 600 mii de firme din România, doar 1500 sunt firme mari. Marea masă a întreprinzătorilor sunt oameni onești, cinstiți, care își aduc aportul la dezvoltarea economică a arealului respectiv. Vă felicit pe toți, a spus Marian Filimon, care a precizat că autorități locale trebuie să aibă grijă ca mediul de afaceri să fie ocrotit iar întreprinzătorii să fie ajutați.

Primarul Cristi Misăilă a menționat eforturile făcute de administrația locală pentru a reduce birocrația, cum ar fi reducerea documentațiilor pentru reautorizarea agenților economici care au obligația să se autorizeze la primăria municipiului. Vă felicit pentru toată activitatea dumneavoastră, pentru că, datorită dumneavoastră, noi putem să mizăm pe un buget clar la primăria municipiului Focșani. Ceea ce putem face noi pe plan local, facem și avem toată deschiderea pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră, pentru a vă susține în tot ceea ce faceți dumneavoastră”, a spus primarul Cristi Misăilă. Edilul a arătat că reducerea birocrației pentru reautorizarea agenților economici a avut ca rezultat creșterea cu 50 a numărului acestora, până la 1378. De asemenea, au fost luate măsuri pentru rezolvarea în regim de urgență a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire solicitate de firme sau persoane fizice. Noi ne dorim să existe o colaborare foarte bună astfel încât serviciile pe care dumneavoastră le oferiți cetățenilor să fie de cea mai bună calitate și, totodată, să respecte legislația în vigoare. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți, a precizat primarul Misăilă.

După discursurile oficiale a urmat premierea firmelor care au avut cele mai bune rezultate în anul 2017. Cele mai importante premii au fost acordate pe domenii de activitate. Au fost premiate firmele Pandora, Vinexport Trade Mark, Sorste, Rikora FLM, Ceproinv, Micromet, Dyonisos, Odovitis, Podgoria Cotești. Trofeul performanței a fost acordat firmelor Roșca Conf, Balcanic Prod, Tricotton Junior Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?