Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Consiliul Județean va sprijini activitatea de la Centrul de zi „Micul Prinț“


    La inițiativa președintelui Marian Oprișan, Consiliul Județean va încheia un parteneriat cu Asociația Speranța Andradei-Centrul de zi „Micul Prinț” pentru furnizarea de servicii sociale pentru recuperarea copiilor cu autism. Parteneriatul a fost aprobat, ieri, în ședința Consiliului Județean. Prin acest parteneriat, Consiliul Județean va asigura sumele necesare pentru plata a jumătate din cheltuielile cu salariile pentru 5 psihologi, un kinetoterapeut, un logoped și trei psihopedagogi speciali. Parteneriatul se încheie pe o perioadă de cinci ani. Asociația Speranța Andradei este un ONG de protecție specială a copiilor cu sindrom autist, care are ca obiectiv abilitarea și integrarea socială a copiilor accentuându-se importanța intervenției precoce. 
 De serviciile oferite prin Centrul de zi „Micul Prinț” beneficiază 80 de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 13 ani, din Vrancea, Buzău, Galați, Bacău, Brașov, Botoșani, Piatra Neamț, Prahova. „Centrul de zi «Micul Prinț» asigură servicii vitale pentru comunitatea locală, dar și pentru județele limitrofe fiind una dintre instituțiile de primă mărime în domeniul tratamentului și recuperării copiilor cu autism din România și singurul furnizor de servicii din regiune”, se arată referatul proiectului de hotărâre aprobat de consilierii județeni. 
 Tot ieri, consilierii județeni au aprobat acordarea unei sume de 130 mii lei comunei Tâmboiești. Suma a fost acordată în urma unui memoriu trimis de administrația locală din comună în care sunt prezentate problemele financiare. Banii au fost acordați în urma unui amendament depus de vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?