Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Caravana locurilor de muncă organizată de SC Tricotton Junior SRL Panciu a ajuns la Nereju

Șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Nereju au fost încurajați să se angajeze în domeniul confecțiilor textile, în cadrul evenimentului intitulat Caravana locurilor de muncă, organizat, ieri, de SC Tricotton Junior SRL Panciu în parteneriat cu Obștea Nereju. Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul Caravana locurilor de muncă a fost inițiat de societatea Tricotton Junior SRL, prin intermediul managerului general, Elena Stoica. „Consider că este foarte important să susținem prin orice formă integrarea profesională a persoanelor active. Un loc de muncă oferă siguranță şi stabilitate, iar în localitatea Nereju există multe persoane tinere, în special femei, care își doresc un loc de muncă“, a precizat președintele Obștii Nereju.

La evenimentul organizat la Nereju au participat peste 40 de persoane, în special femei, care doresc un loc de muncă stabil și sigur și care au vrut să vadă care este oferta făcută de renumita companie. Deși nu a putut fi prezentă la Nereju, managerul SC Tricotton Junior SRL Panciu, Elena Stoica, a evidențiat, din nou,  avantajele pe care le oferă un loc de muncă în cadrul unității pe care o conduce: un mediu de lucru curat și plăcut, asigurări pentru servicii medicale, posibilitatea de a învăța o meserie și de a evolua profesional. „Societatea Comercială Tricotton Junior în acest moment oferă locuri de muncă pentru toți cei care doresc să muncească. Oferta noastră este semnificativă, pentru că nu vrem să limităm posibilitatea oamenilor de a găsi un loc de muncă, de a desfășura activitatea într-un colectiv deja închegat, un colectiv de oameni care și-au găsit deja rostul și care, în ultimă instanță, au înțeles faptul că, înainte de orice, să ai un loc de muncă este foarte important pentru dezvoltarea personală și pentru viitorul familiei. Iar în acest caz, respectiv în comuna Nereju, unde există interes și sprijin din partea conducerii Obștii Nereju de a rezolva problemele legate de crearea unor locuri de muncă noi, ne gândim la posibilitatea de a înființa aici, în localitate, un punct de lucru, în care să putem desfășura activități de producție“, a afirmat Elena Stoica.       Managerul SC Tricotton Junior SRL Panciu a subliniat importanța învățământului de specialitate, care să pregătească forța de muncă necesară în industria textilă, o ramură economică ce aduce țării noastre colaborări cu mari branduri din străinătate. În cadrul evenimentului au fost proiectate imagini cu procesul de producție de la SC Tricotton Junior SRL și două clipuri de prezentare a meseriilor de confecționer și mecanic. Oferta profesională pusă la dispoziția celor prezenți a vizat posturi disponibile la SC Tricotton Junior SRL Panciu, atât pentru personal calificat în meseriile de mecanic, controlor de calitate, călcător, ambalator, spănuitor, confecționer, cât și pentru muncitori necalificați.

Elena Stoica: Am creat condiții de muncă și ne gândim permanent cum să le îmbunătățim!

Fabrica Tricotton Junior asigură locuri de muncă pentru aproximativ 500 de persoane. Într-un interviu acordat cotidianului Monitorul de Vrancea, în luna martie a acestui an, managerul general al societății, Elena Stoica a precizat că ar asigura și mai multe locuri de muncă, doar că nu găsește oameni care să muncească. „Am făcut o caravană prin comune, până la Câmpuri, Soveja, cu filmulețe de prezentare a ceea ce se întâmplă într-o fabrică de industrie ușoară, ce înseamnă să fii mecanic, ce înseamnă să lucrezi pe o mașină de croit automată. Într-o fabrică de confecții lucrează diferite categorii de personal, am încercat să transmitem imaginea reală a diverselor munci care se execută. Am creat condiții de muncă și ne gândim permanent cum să le îmbunătățim. În timpul acestei caravane am avut sprijinul primarilor, au venit tinerii, au vizionat și… la final am rămas cu 15 oameni”.

Asta „din cauza ajutoarelor sociale”, dar nu a legii în sine, pe care o consideră bună, ci a celor care trebuie s-o pună în aplicare și care nu sunt instruiți. „Noi, fabricile de confecții, cerem necalificați, pentru că nu există forță de muncă calificată. Învățământul are calificări care să-i atragă pe copii, gen organizator de banchete, dar care nu se regăsesc pe piața muncii. Își iau diploma și se duc la agențiile de forță de muncă, unde nu sunt locuri de muncă pe calificarea respectivă. Sunt calificați ca să fie șomeri. Li se dau adeverințe după ce termină șomajul, iar absolvenții cer ajutor social în localitățile de unde provin, în loc să vină să muncească”.

În ciuda dezamăgirilor, atât din partea sistemului, cât și din partea oamenilor, Elena Stoica nu renunță și declară că va continua campania de prezentare a fabricii, astfel încât mai ales tinerii să înțeleagă că e mai bine cu un salariu de la o fabrică decât cu ajutorul social. „Adevărul este că tinerii nu au răbdare. Vor totul dintr-o dată. Când vin la interviu întreabă câți bani, ce mașină, ce telefon. Dar totul pornește de la educație, atât în familie cât și în școală”.

Spre deosebire însă de alți patroni, care nu vor să cedeze în fața cerințelor tinerilor, Elena Stoica crede că tocmai angajatorii sunt cei care trebuie să se schimbe. „Este o vorbă: dacă tinerețea ar ști și bătrânețea ar putea… Trebuie să ne schimbăm noi, ca să-i putem înțelege pe ei. Au nevoie să fie formați, au nevoie de comunicare. Trebuie să fim destul de înțelepți pentru a găsi soluții astfel încât să-i putem integra”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?