Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Emisiunea “Vrancea știe de Hepatita C”, miercuri, la Atlas TV Focşani

Campania “Moldova știe de Hepatita C” continuă în județul Vrancea. Postul Atlas TV Focșani va transmite miercuri, 24 octombrie, la ora 18.30, emisiunea – eveniment “Vrancea știe de Hepatita C”.

Invitații realizatorului emisiunii, Lenormanda Florințiu, vor fi dr. Doina-Lucia Carteleanu, medic Boli Infecțioase la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon, dr. Diana Stoica, medic epidemiolog la aceeași unitate medicală și dr. Ruxandra Ciușleanu, medic de familie.

Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor și efectelor infectării cu virusul hepatic de tip C, precum și de faptul că investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul revoluționar, cu procent de succes de aproape 100%. În aceeași ordine de idei, telespectatorilor din Vrancea li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C și faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratament.

O altă dezbatere live cu tema “Vrancea știe de Hepatita C” va avea loc săptămâna viitoare la Focșani, si va fi difuzată pe pagina oficială Facebook “Știi de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitații, care vor fi renumiți specialiști în domeniu din județul Vrancea, vor răspunde punctual, de asemenea, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori. Data și ora difuzării emisiunii vor fi comunicate în curând pe pagina menționată anterior. România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Județul Vrancea deține un nedorit procent al prevalenței cu Hepatita C de 4,15 la sută, situat peste media națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?