Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Natura, Vincon și Dasadi sunt premianții Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2018

Producătorii vrânceni Vincon, Natura și Dasadi sunt câștigătorii marilor medalii de aur la cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2018. Premiile au fost acordate de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, mandatat de președintele Marian Oprișan, să înmâneze medaliile și diplomele pentru cei trei mari campioni ai concursului, în cadrul ceremoniei de premiere, care a avut loc sâmbătă, la Cerdac Cotești.

Titluri de mari campioni pentru vinuri albe au obținut: Tămâioasă Românească, anul 2017, de la Vincon și Sauvignon Blanc, anul 2017, de la Natura, sub brandul Casa Panciu. Pe lângă diplomă, cei doi producători au obținut și înscrierea gratuită a 10 probe fiecare de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada  2-5 mai 2019 la Aigle, Elveția.

Mari campioni la categoria vinuri roșii au fost desemnați următorii: Natura pentru soiul Fetească Neagră, anul 2012 și Dasadi, producător din Vrancea, sub brandul Daniel Wine, pentru același soi, Fetească Neagră, anul 2017. Ei au obținut, de asemenea, înscrierea gratuită a 10 probe fiecare de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles.

Președintele juriului, academicianul Valeriu V. Cotea a arătat că situația a fost specială la vinurile roșii unde au fost organizate două comisii de degustare pentru a stabili câștigătorul. Însă și după cea de-a doua comisie cele două vinuri au primit același punctaj. Președintele juriului a subliniat că s-a constatat creșterea nivelul calitativ al probelor de vin, ceea ce arată că anul 2017 a fost un an cu vinuri foarte bune,

Mari medalii de aur au mai obținut A.Bucium S.A pentru vinul Muscat Ottonel din anul 1994, Coscodrina SRL pentru vinul Muscat Ottonel din anul 2017, Fine Wine SRL pentru vinul Cabernet Sauvignon din anul 2014 și Domeniile Blaga SRL pentru vinul Syrah din anul 2016.

Din cele 360 de probe înscrise în concurs, după jurizare, au fost acordate 8 mari medalii de aur, 86 de medalii de aur și 117 medalii de argint.

Președintele Organizației Somelierilor din România (OSR) 2011, Marian Timofti, a felicitat câștigătorii concursului de vinuri. Mă simt deosebit de onorat, deoarece am fost invitat să particip la organizarea concursului și mulțumesc încă o dată Consiliului Județean Vrancea pentru tot ceea ce face pentru vinurile din zonă”, a spus  Marian Timofti.

Juriul Concursului Național de Vinuri a fost compus din degustători experţi, renumiți pe plan mondial. Președintele juriului a fost academicianul Valeriu V. Cotea, iar președinții celor cinci comisii de degustare au fost Roberto Gatti – Italia, Luciano Parrinello – Italia, Vito Mezzapelle- Italia, Daniele Raspini- Italia și Arina Antoce – România.

Lista completă a câștigătorilor Concursului Național de Vinuri Bachus 2018 AICI!

Sursa foto: Facebook/Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus” – Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?