Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Marian Oprișan: În an Centenar, românii sunt dezbinați

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea, ce a avut loc marți, că, din păcate, Centenarul Marii Uniri va fi legat doar de două lucruri, ca urmare a dezbinării în care se află românii în acest moment. ,,Din nefericire, din cauza dezbinării create în România, Centenarul Marii Uniri va fi legat doar de două lucruri: de comemorarea a o sută de ani de la luptele de la Mărășești din Primul Război Mondial și de realizarea Parcului Memoriei Naționale la Mărășești. Acest lucru se întâmplă din cauza modului în care românii sunt dezbinați în această țară dar și din cauza modului cum ne tratăm unii pe alții, regulile fiind doar numai pentru unii, nu și pentru alții”, a afirmat Marian Oprișan.

De altfel, președintele Consiliului Județean Vrancea a făcut în data de 6 august, în cadrul celor mai mari evenimente organizate în România cu ocazia Centenarului Marii Uniri, un apel la unitate către toți românii, pentru a putea face față provocărilor viitoare. „Aici, la Mărășești, în an Centenar, doresc să adresez un apel de unitate către toți românii, pentru că doar fiind uniți, poporul român poate fi capabil să facă față provocărilor care vor urma. Dacă se vor menține dezbinarea și ura în societatea românească, nu vom face bine nimănui. Înaintașii noștri, prin sacrificiile lor, ne-au lăsat cea mai de preț moștenire: dreptul de a ne construi singuri prezentul și viitorul. Suntem liberi să ne dezvoltăm potențialul și valorile și, prin contribuția fiecăruia dintre noi, putem să trăim într-o țară prosperă și putem să fim mândri că suntem români. Depinde de fiecare dintre noi și de acțiunile noastre din prezent cum va arăta România peste 10, 20 sau 100 de ani, ce vom lăsa moștenire și noi generațiilor viitoare. Avem, la fel ca strămoșii noștri, o mare responsabilitate pentru viitorul copiilor și nepoților noștri. De aceea, repet, doar uniți în ideea de a pune fiecare dintre noi o cărămidă la construcția a ceea ce înseamnă o Românie puternică și prosperă, putem reuși!“, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea,  Marian Oprișan.

Vă reamintim că, în luna noiembrie a anului 2017, peste 8000 de oameni au participat la acțiunea de plantare a primei serii de 50 de mii de stejari, în cadrul Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria. Acțiunea a avut loc pe un teren situat în imediata apropiere a orașului Mărășești. Parcul Memoriei Naţionale va avea 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918. Suprafața totală a parcului RO MÂNDRIA va fi de 75 de hectare. „Numele celor 335.000 de soldați care și-au sacrificat viața în Primul Război Mondial pentru a se naște o țară întreagă, frumoasă, unită, o țară în care noi să trăim astăzi liberi, se vor regăsi în câte un stejar pe care noi îl plantăm acum sau îl vom planta în viitor. Parcul Memoriei Naționale nu va fi doar o pădure în care noi și generațiile viitoare, copiii noștri și nepoții noștri vor veni pentru relaxare și promenadă, ci va fi și un loc în care se va scrie o imensă lecție de istorie, pe care trebuie să o transmitem din generație în generație“, le-a spus celor prezenți președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Acțiunea a continuat anul acesta, în data de 21 aprilie, când peste 11 mii de oameni au plantat,115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?