Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Liga I după primele 8 etape din sezonul regulat

Etapă cu numărul 8 din campionatul intern a fost din nou una foarte interesantă, cu multe goluri și rezultate spectaculoase, în ciuda faptului că principalele candidate la titlu în acest an, CFR Cluj și FCSB au terminat pentru a 5-a oară la rând la egalitate, 1-1, meciul fiind din nou unul mai degrabă unul încrâncenat decât spectaculos.

Această ultima rundă a debutat vineri 14 septembrie, cu partida dintre Concordia și Sepsi, care părea a se termina așa cum începuse, însă elevii lui Eugen Neagoe au înscris de 3 ori în ultimele 25 de minute, ducând oaspeții pe locul 3 în clasament, la egalitate de puncte cu Astra (locul 2) și Mediaș (locul 4).

Ziua s-a încheiat cu partida dintre Dinamo București și Astra Giurgiu, câștigată de oaspeți cu scorul de 2-1, la capătul unui meci în care Denis Alibec a reușit să ,,spargă’’ seria de meciuri fără gol marcat (nu mai înscrisese din februarie 2018), marcând primul gol și oferind pasa decisivă la golul 2. Drept urmare, giurgiuvenii rămân singura echipă neînvinsa în acest sezon din Liga I și se instalează pe poziția secundă în clasament, în timp ce ,,câinii rosii’’continua seria evoluțiilor slabe.

Au urmat apoi meciurile de sâmbătă, ambele câștigate de gazde, cu același scor (3-2), după ce fuseseră conduse încă din primele minute, culmea, oaspeții marcând din lovitură de la 11 m. Nu a fost singura asemănare între partidele Dunărea Călărași vs FC Botoșani și Gaz Metan Medias vs U Craiova. În fiecare dintre cele două partide, gazdele au avut la un moment dat 2-1 pe tabela, au fost egalate, au dat lovitura pe finalul meciului (min.83 la Mediaș și min. 84 la Călărași) și, mai mult, a existat câte un penalti ratat atât pe malul Dunării, cât și la Medias.

Primul meci de duminică a continuat seria celor terminate cu scorul de 3-2, de această data însă oaspeții au fost cei care au câștigat, Poli Iași reușind să înfigă încă ,,un cutit’’ în ultima clasata, FC Voluntari, deși gazdele reușiseră să revină de la 2-0, semn clar că ghinionul se lipește mai des de cei ,,nevoiași’’.

A urmat apoi derbiul din Gruia, dintre CFR Cluj si FCSB, diferit de ultimele 4 intalniri prin faptul ca de aceasta data stelistii au fost cei care au deschis scorul. Am asistat astfel la cel de-al 5-lea meci direct dintre cele doua protagoniste incheiat cu acelasi scor (implacabil parca), 1-1, rezultat cotat pre-meci in oferta agenției de pariuri online Unibet cu 5.80. La finalul partidei, Gigi Becali, finanțatorul echipei bucureștene si-a ,,desființat’’ cea mai mare parte din jucători, lăudand doar trei dintre ei, Stan, Benzar si Gnohere.

Ultimul meci al etapei a fost cel de la Constanța, câștigat de Viitorul cu 1-0 în fața sibienilor de la FC Hermannstadt, gol marcat de Ianis Hagi din penalti, în minutul 29 al primei reprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?