Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO: Judecătoarea Mariana Grădinescu, președintele BEJ Vrancea la referendumul din octombrie

Judecătoarea Mariana Grădinescu va conduce  Biroul Electoral Județean (BEJ) Vrancea pentru referendumul din 6 – 7 octombrie. Tragerea la sorți a avut loc, ieri, la sediul Tribunalului Vrancea. Judecătoarea Daniela Matache, președinta Tribunalului Vrancea, a extras numele judecătoarei Mariana Grădinescu, dintr-o listă care a cuprins patru judecători. În perioada următoare va avea loc tragerea la sorți a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din județ. Potrivit programului calendaristic pentru organizarea referendumului național din 6 și 7 octombrie 2018, cu cel puțin 7 zile înaintea primei zile de votare dar cel mai târziu pe 30 septembrie, se va organiza ședința pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare. Ședința este publică iar tragerea la sorți se face din corpul experților electorali, prioritate având cei din circumscripțiile pentru care se face tragerea la sorți, a precizat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea.

Conducerea Instituției Prefectului a anunțat că sediul Biroului Electoral de Circumscripţie a fost stabilit în cadrul Consiliului Județean Vrancea, etajul I – biroul 101 și parter – biroul 004. Prefectul județului Vrancea împreună cu Președintele Consiliului Județean Vrancea vor asigura dotarea tehnico materială și condițiile corespunzătoare pentru funcționarea Biroului Electoral de Circumscripție al judeţului Vrancea, se arată în comunicatul Prefecturii.

La nivel național, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a desemnat, joi, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care fac parte din Biroul Electoral Central (BEC), scrie Agerpres. În urma tragerii la sorţi efectuate de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, au fost desemnaţi cei şapte judecători membri ai BEC: Lavinia Dascălu (Secţia I civilă), Rodica Zaharia şi Cosmin Horia Mihăianu (Secţia II civilă), Marius Ionel Ionescu şi Mona Magdalena Baciu (Secţia de contencios), Oana Burnel şi Ionuţ Mihai Matei (Secţia penală). Cei şapte judecători urmează să aleagă din rândul lor, prin vot secret, preşedintele şi vicepreşedintele BEC.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a fost adoptată pe 11 septembrie de Senat. Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, Guvernul aprobând în şedinţa extraordinară de marţi actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular. Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că suma alocată pentru organizarea scrutinului popular este de 163,712 milioane de lei.

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu ‘da’ sau ‘nu’ va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

VIDEO –  George Mardare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?