Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO : Consiliul Judeţean continuă reabilitarea DJ 205D, Valea Sării – Nereju – Brădăceşti


Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, în ședință de îndată, documentația tehnico-economică la faza: Expertiza tehnică, Studii de teren, Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.), Proiect tehnic, Detalii de execuție, Caiete de sarcini, Documentație tehnică pentru autorizația de construire, pentru Drumul Județean 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Acest proiect de hotărâre a fost aprobat pentru că legea prevede ca  documentațiile enumerate mai sus să fie reînnoite odată la 5 ani.
    Proiectul de reabilitare a DJ 205 D a demarat în 2008, însă din cauza lipsei surselor de finanțare, lucrările au fost sistate în 2009 și reluate periodic.
De reținut că în perioada cuprinsă între semestrul II din anul 2009 și trimestrul II din anul 2012, Consiliul Județean Vrancea a întreprins numeroase demersuri către ministerele de resort pentru introducerea la finanțare a acestui obiectiv pe diferite programe guvernamentale și alocarea resurselor financiare necesare în vederea continuării procesului investițional, dar demersurile și solicitările întreprinse nu au avut nici un efect.
    De asemenea, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 2009-2014, mai multe sectoare din acest drum județean au fost afectate de ploi pe perioada verii și de fenomenul de îngheț-dezgheț pe perioada de iarnă, fenomene care au dus la distrugerea treptată a stratului de binder pe o suprafață însemnată din întreaga lungime a drumului, precum și a altor componente ale amprizei drumului. Din aceste considerente trebuie realizate lucrări noi de consolidare și refacere a amprizei drumului și a zonei de siguranță aferentă obiectivului de investiții „Continuare de lucrări pentru Modernizare D.J. 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, km 0+000 – km 34 + 000”. Aceste lucrări noi constau în: lucrări de suprastructură drum; lucrări drumuri laterale, parcări și stații de autobuz; lucrări de scurgere a apelor; lucrări hidrotehnice; lucrări de consolidare și stabilizare a versanților; reparații ziduri de sprijin existente; ziduri noi din beton de ciment; demolare ziduri existente; lucrări ziduri din gabioane.
    Valoarea totală a investiției este de 149 de milioane de lei, iar durata execuției este de 4 ani de zile. Practic este stabilită și o eșalonare a investiției pe fiecare an, astfel: 55 milioane lei în primul an, 35 milioane lei în cel de al doilea an, 35 milioane lei în al treilea an și 24 milioane lei în cel de al patrulea an. „Acest drum, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, este cea mai grea investiție a administrației județene și are o valoare foarte mare. Avem obligația de a finaliza această investiție”, a precizat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?