Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Concurs de înot pentru amatori, organizat de Consiliul Județean Vrancea

Consiliul Județean Vrancea organizează prima ediție a ”Concursului de înot pentru amatori”, cu ocazia dechiderii Anului Sportiv Școlar 2018. Cei interesați se pot înscrie până pe data de 25 septembrie 2018, ora 18.00. Conform regulamentului de desfășurare a competiției, evenimentul va avea loc duminică, 30 septembrie 2018, între orele 10:00-16:00, la Bazinul de înot didactic din Focșani, din strada Aleea Stadionului nr. 2. Concursul va fi organizat în trei etape (reuniuni): start la orele 11,00 pentru categoria liceu; start la orele 13,00 pentru categoria preșcolari; start la orele 15,00 pentru categoria primar /gimnaziu.

Probele concursului sunt: jocuri acvatice în bazin (doar pentru categoria preșcolari repectiv 5-6 ani); o lungime de bazin cu placa de inot (33,5 m pentru categoria primar respectiv 7-8 ani); o lungime de bazin cu placă de înot (33,5 m pentru categoria primar respectiv 9-10 ani); o lungime de bazin craul (33,5 m pentru categoria primar respectiv 9-10 ani); o lungime de bazin craul (33,5 m pentru categoria gimnaziu respectiv 11-12 ani); o lungime de bazin cu placa de înot (33,5 m pentru categoria gimnaziu respectiv 11-12 ani); două lungimi de bazin spate (67 m pentru categoria gimnaziu respective 13-14 ani); două lungimi de bazin craul (67 m pentru categoria gimnaziu respectiv 13-14 ani); două lungimi de bazin spate (67 m pentru categoria gimnaziu respectiv 15+ ani); două lungimi de bazin craul (67 m pentru categoria gimnaziu respectiv 15+ ani); ștafeta mixt 4*33,5 m (pentru categoriile de vârstă 11+ ani).

La “Concursul de înot pentru amatori” pot participa sportivi-amatori, atât fete cât şi băieți, cu vârste cuprinse între 5 ani și 19 ani, care urmează cursurile unei unități de învățământ din județul Vrancea. Condiții de participare sunt următoarele: Participanții sub 18 ani trebuie să fie însoțiți de părinți, sau să aibă la ei Formularul de înscriere semnat de părinți; Participanții să nu fie sportivi de performanță legitimați la FRNPM, Federația Româană de Polo sau alte federații de înot.

Premierea se va face după terminarea probelor specifice categoriei de vârstă. Comisia de organizare va premia câştigătorii locurilor I, II, III la fiecare probă.     Premiile constau în diplome, medalii, respectiv 30/20/10 intrări gratuite corespunzătoare locului obținut (I, II, III). Toți participantii la concursul de înot pentru amatori vor primi din partea organizatorilor diplome de participare. Premiile pentru concursul de ștafetă mixt 4*33,5 m constau în diplome și medalii.

Scopul acțiunii este „popularizarea înotului şi cuprinderea unui număr cât mai mare de tineri şi sportivi amatori, într-o acţiune organizată şi asigurarea posibilităţii de a participa într-o competiţie de înot pentru amatori”.

„Arbitrii vor fi responsabili pentru monitorizarea respectării regulamentului competițional de către sportivi în timpul probelor de concurs, respectiv de măsurarea timpilor de la fiecare culoar. Secretariatul tehnic se va ocupa de înscrierea, validarea competitorilor, de pregătirea foilor de concurs, de introducerea datelor în sistem, respectiv de clasificarea rezultatelor competiției. (…) Toţi concurenții se vor întrece în spirit sportiv şi trebuie să aibă un comportament fair-play în timpul concursului. Concurenții vor fi atenți la indicațiile organizatorilor și la ordinea de pe lista de start. Fiecare concurent trebuie să se prezinte la start după ce organizatorii au anunțat proba care urmează.

Cine nu se prezintă la start este automat descalificat. Este obligatoriu ca toţi sportivii participanţi să poarte cască de înot! Primii trei sportivi de la fiecare categorie trebuie să fie prezenţi la festivitatea de premiere. În caz de neprezentare vor pierde premiile”, se mai arată în regulamentul concursului. Contestațiile se pot face în scris la masa oficialilor, la cel mult 10 minute după fiecare probă, și vor fi soluționate de secretariat și arbitrul principal al acestei competiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?