Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

E OFICIAL! Finanțare europeană de 70 milioane lei pentru rețeaua de termoficare din Focșani

Primăria Focșani a obținut finanțarea europeană pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a sistemului de termoficare din municipiu. A fost semnat Contractul de finanțare pentru implementarea Proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – Etapa a II-a”, iar în perioada următoare vor demara procedurile de licitație pentru atribuirea contractelor de lucrări și servicii. Valoarea totală a proiectului este de peste 70 milioane lei, din care contribuția municipiului Focșani este de 1,18 milioane lei. „Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice a sistemului de termoficare la nivelul municipiului Focşani prin reducerea pierderilor de la nivelul rețelelor şi creșterea calității serviciului public de alimentare cu energie termică, la tarife suportabile pentru populație ca urmare a creșterii competitivității întregului sistem urban de încălzire centralizată și asigurării viabilității acestui sistem pe termen lung”, se arată în prezentarea proiectului.

Prin acest proiect se vor reabilita rețelele termice de transport, rețelele termice de distribuție și punctele termice din zona Centru și Bahne. Vor fi realizate lucrări la rețele termice de transport pe un traseu de 2,807 km, reprezentând 5,614 km de conducte de rețea termică primară. Traseul pe care se vor reabilita rețelele de transport este SC ENET – Sens giratoriu Comcereal – str. 1 Decembrie – Str Bucegi – str. Cuza Vodă (până la cladirea fostului Tribunal) – str Cezar Boliac până la Punctul Termic nr. 21 (la Inspectoratul Județean de Poliție).

Vor fi realizate lucrări de modernizare la 9 puncte termice. Sunt cuprinse în proiect punctele termice nr. 5 – Str Unirii – în spatele Restaurantului Central, nr. 23 – Aleea Caminului – în spatele blocului G2, nr. 38 – Strada Bucegi – în spate la fostul Gerald, nr. 43 – Strada Panduri – lângă Grădinița nr 16, nr. 44 – Strada Rarău, nr. 46 – Strada Vlahuță – în spatele Casei Armatei (Centrul Militar), nr. 110 – Strada 1 Decembrie – în curtea Colegiului Tehnic Edmond Nicolau (Liceul nr. 1), nr. 24 – Str. Alecu Sihleanu – în clădirea Atelier a Colegiului tehnic Valeriu D. Cotea (fostul Liceu Agricol) și nr. 41 – Str. Moldova – în curtea Colegiului Tehnic Gh. Asachi (fostul Liceu 2 MIU). De asemenea, vor fi modernizate rețele termice de distribuție pe un traseu de 10,977 km, reprezentând 43,908 km conducte de rețea termică secundară. Astfel, vor fi modernizare rețelele termice secundare aferente PT 5, PT 6A, PT 23, PT 24, PT 38, PT 41, PT 43, PT 44, PT 46 și PT 110.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?