Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Un bărbat a „ÎNCHIRIAT” un apartament din Focșani, deși nu-i aparținea

Un bărbat de 30 de ani, din Brăila, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Conform rechizitoriului, la data de 22 noiembrie 2017, inculpatul a indus în eroare o persoană vătămată din comuna Reghiu, prezentându-se sub un nume fals şi oferindu-i acesteia spre închiriere un apartament din Focşani, asupra căruia nu avea nici un drept. Pentru acest serviciu bărbatul a luat de la partea vătamată suma de 300 lei cu titlu de garanţie.

În aceeaşi zi, inculpatul a mai indus în eroare alte trei persoane, în acelaşi mod. Prezentându-se tot sub un nume fals, le-a oferit acestora spre închiriere acelaşi apartament, care nu-i aparţinea. De această dată inculpatul a solicitat şi primit suma de 1800 lei, reprezentând chiria aferentă unei luni şi garanţia contra unor eventuale distrugeri.

Din ancheta poliţiştilor, sub supravegherea procurorului de caz, a rezultat că un bărbat din Focşani a închiriat apartamentul surorii sale unei tinere din Odobeşti. Chiriaşa a locuit acolo până în noiembrie 2017, dată la care a plecat din imobil cu tot cu cheie şi fără să-l anunțe pe bărbatul care avea grijă de apartamentul surorii. După plecarea chiriaşei din apartament, locuinţa a fost oferită din nou spre închiriere, dar nu de cel care o avea în grijă, ci de inculpat, care este soţul fostei chiriaşe.

Prima persoană vătămată s-a întâlnit cu inculpatul, care s-a prezentat sub un alt nume, în zona Bahne şi au mers împreună către apartamentul ce urma să fie închiriat. După ce persoana vătamată a văzut casa, cei doi s-au înţeles asupra preţului, urmând ca persoana vătămată să-i ofere inculpatului suma de 650 lei pe lună chirie. Cei doi au convenit ca după o săptămână persoana vătămată să se mute în locuinţa închiriată. Pentru a fi şi mai credibil, inculpatul i-a cerut persoanei vătămate o copie a actului de identitate şi a pus-o să completeze un formular tipizat, prin care se obliga că nu va consuma droguri şi nu va practica prostituţia în casa închiriată. Cei doi au mai stabilit ca după două zile persoana vătămată să vină la apartament pentru a-şi aranja mobila. După ce toate aspectele au fost discutate, inculpatul i-a cerut persoanei vătămate suma de 300 lei drept garanţie, bani pe care i-a şi primit.

În aceeaşi zi, alte trei persoane au găsit anunţul dat de inculpat şi au sunat. Ca şi prima dată, inculpatul le-a cerut persoanelor vătămate să vină în zona Bahne pentru a se întâlni, lucru care s-a şi întâmplat. Şi de această dată inculpatul a foslosit acelaşi nume fals şi au mers împreună pentru a vedea apartamentul. Persoanele vătămate nu au fost foarte încântate de aspectul casei, motiv pentru care au convenit cu aşa zisul proprietar să renoveze imobilul. Inculpatul le-a cerut persoanelor vătămate suma de 1800 lei reprezentând chiria şi o garanţie, bani pe care i-a şi primit. La aceeaşi dată la care prima persoană trebuia să-şi aranjeze mobila, au mers la apartament şi celelalte trei persoane vătămate cu scopul de a da cu var şi de a face curăţenie. Astfel, persoanele vătămate s-au întâlnit şi din discuţiile purtate au aflat că au închiriat aceeaşi casă, dându-şi totodată seama că au fost înşelate.

Părţile vătămate au luat legătura cu administratorul blocului şi aşa au aflat că locuinţa nu aparţine persoanei care le-a închiriat-o, ci altcuiva.

Inculpatul a fost chemat la audieri, dar nu s-a prezentat, motiv pentru care pe numele său a fost emis şi un mandat de aducere, care nu a putut fi executat. Toate părţile vătămate s-au constituit părţi civile în dosar, în total cu suma de 2.600 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?