Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Șoferi amendați după ce au staționat neregulamentar

Acțiune pe linie de opriri și staționări neregulamentare în municipiul Focșani

La data de 30 august a.c. pe raza municipiului Focșani s-a desfășurat o acțiune organizată de Biroul Rutier Focșani, având ca principal obiectiv creșterea siguranței rutiere și reducerea numărului de opriri și staționări neregulamentare. Polițiștii au acționat pe arterele principale ale municipiului, în zona intersecțiilor, a marcajelor pietonale și în stațiile de autobuz unde oprirea/ staționarea poate conduce la creșterea riscului de producere a unor accidente rutiere prin reducerea vizibilității.

În numai câteva ore polițiștii au identificat încălcând legislația în vigoare pe această linie mai mulți conducători auto, fiind aplicate 37 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8700 lei. Polițiștii Biroului Rutier acționează zilnic pentru depistarea și sancționarea unor astfel de conducători care nu numai că încalcă normele rutiere prevăzute și sancționate de O.U.G.195/2002Rep., dar și creează un disconfort pentru ceilalți participanți la trafic. De asemenea, oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport în comun reprezintă o problemă care afectează traficul, atât a mijloacelor de transport în comun cât și a celorlalți participanți la trafic, întrucât autobuzele sunt obligate să blocheze o bandă de rulare.

Sancțiunile prevăzute de lege pentru opririle neregulamentare se încadrează în clasa a II – a de sancțiuni respectiv 2 puncte amendă și 2 puncte de penalizare, iar pentru staționările neregulamentare 4 puncte amendă și 3 puncte de penalizare, un punct amenda reprezentând 165 de lei. Nu în toate cazurile pentru staționare pe trecerea de pietoni se aplică sancțiunea contravențională. Acest lucru poate îmbrăca și latura penală, în cazul în care se blochează drumul public și se aduce atingere dreptului la liberă circulație a celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să nu mai oprească, să staționeze sau să blocheze trecerile de pietoni sau stațiile mijloacelor de transport în comun, pentru îmbunătățirea siguranței traficului rutier și reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 31 august

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?