Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Policlinica pentru copii din Focșani, modernizată printr-un proiect al Consiliului Județean

Consiliul Județean Vrancea modernizează şi dotează Secţia Ambulatoriu Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf.Pantelimon“, din Focşani. În ședința ordinară a Consiliului Județean de marți a fost dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza D.A.L.I.) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizare şi dotare Secţie Ambulatoriu Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf.Pantelimon Focşani, str.Cuza-Vodă nr.50-52, judeţul Vrancea în vederea depunerii spre finanţare“.

Secţia Ambulatoriu Pediatrie din cadrul Spitalului Județean face parte dintr-un grup de clădiri selcționate de Consiliul Județean ca fiind prioritare pentru realizarea unor lucrări de intervenții și aceste investiții sunt cuprinse în documetația strategică a județului. „Prin promovarea acestui proiect de hotărâre se urmărește punerea în operă a unor spații adecvate ale sistemului de sănătate și vizează totodată și accesul sporit la servicii preventive și de terapie de primă linie a persoanelor sărace şi celor din zonele cu acces redus“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Vă reamintim că în luna martie a.c., Consiliul Județean Vrancea a aprobat depunerea proiectului „Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unității de Primiri Urgențe Focșani“, spre finanțare prin programul Operațional Regional 2014-2020. Finanțarea va fi solicitată prin Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, obiectiv specific 8.2 Îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiune B-unității de primiri urgențe. Valoarea proiectului este de 4 641.692,58 lei.

De reținut că, în paralel, administrația județeană continuă proiectul de dotare cu aparatură medicală modernă și de ultimă generație la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon din Focșani“. Ministerul Sănătății a aprobat alocarea sumei de 18,6 milioane de lei pentru continuarea proiectului de dotare a Spitalului Județean din Focșani cu aparatură medicală pentru terapie intensivă  în valoare de 15 milioane lei, la care se adaugă încă 3,6 milioane de lei pentru achiziționarea unui sistem integrat de comandă pentru săli de operație cu telemedicină și teleconferință. Suma a fost alocată ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Perioada de implementare a acestui proiect este de 8 luni de zile de la data semnării prezentei investiții. Este vorba de achiziționarea a 38 de aparate și dispozitive medicale de ultimă generație care au o valoare de aproximativ 15 milioane de lei. Pe lista de investiții se află: pat terapie intensivă; saltea antiescara activă; pat terapie intensivă coronarieni cu saltea saltea antiescara inclusă; aparat de ventilație mecanică ICU coronarieni; aparat ventilație mecanică standard; monitor funcții vitale ICU coronarieni; monitor pentru terapie intensivă; sistem intubație dificilă; ecograf terapie intensivă; aparat de radiologie la patul bolnavului; injectomat; perfuzomat; aspirator terapie intensivă; EKG 12 canale; holter ECG; sistem testare efort EKG; pat terapie intensivă cu sistem integrat performant de prevenire și tratare a escarelor; aparat de ventilație mecanică de înaltă performanță; videobronhoscop; aparat hemodiafiltrare; defibrilator extern; aparat de ventilație mecanică pentru transport; monitor funcții vitale pentru transport, etc.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că, la finalul acestui proiect de dotare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani va fi cel mai dotat și utilat spital județean din țară. „Vreau să asigur cetățenii județului Vrancea că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani va fi cel mai dotat și utilat spital județean din țară cu aparatură medicală ultraperformantă, de ultimă generație. Acest lucru va însemna acces la servicii medicale de calitate, în condițiile în care spitalul beneficiază de aparatură medicală ultramodernă, dar și de medici specialiști foarte buni“, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Spitalul Județean beneficiază deja de aparatură în valoare de 30 de milioane de lei

Vă reamintim că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani a primit deja aparatură modernă de specialitate în valoare de aproape 30 de milioane de lei. Este vorba de aparatură medicală constând din: aparat radiologic pentru efectuat filme în urgențe(atât de necesar,actualul fiind depășit total atât fizic cât și moral); videoendoscop superior și inferior secția interne (există medic gastroeterolog, nou angajat); masă operație ortopedie traumatologie; trusă endurologie, pentru sala de operație urologică,(și pe această secție există medic nou angajat); ecograf dopller pentru secția de neonatologie (și aici există medic nou angajat cu competențe pentru ecografii copii nou născuți); platformă chirurgicală cu argon pentru sălile de operație chirurgie generală; aparat Rotgen cu braț C, pentru sălile de operație ortopedie -traumatologie.

Odată cu dotarea cu aparatură modernă au fost angajați și medici noi cu competențele necesare utilizării aparaturii. Astfel, au înființate două săli de operație de traumatologie, dat fiind numărul foarte mare de traume prin circulație, iar pentru aceste săli au fost angajați medici. De asemenea, au fost angajați medici și pentru specializările urologie, neonatologie și gastroenterologie. Anterior lunii noiembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani a mai fost dotate cu echipamente medicale nouă săli de operații, au fost montate aparate noi de radiologie și de video-endoscopie. De asemenea, la Secția ATI au fost instalate șase aparate de anestezie de înaltă performanță, iar ecografe de ultimă generație au fost montate la secția Interne, Gastro-enterologie, Ambulatoriu. Blocul operator a fost dotat cu un microscop oftalmologic care permite realizarea de operații extrem de complicate și cu un microscop chirurgical de ultimă generație. De asemenea, a fost instalat și un computer tomograf ultramodern, iar exemplele pot continua. La aparatura menționată mai sus se va adăuga și cea care va fi achiziționată anul acesta și care va avea o valoare de 18,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 49 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?