Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Zece candidați pentru 11 funcții de directori și directori adjuncți de unități de învățământ

Zece candidați și-au depus dosarele pentru ocuparea a 11 posturi de director și director adjunct de unități de învățământ, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea. Proba interviului a fost programată pentru ziua de 13 august, începând cu ora 9.00, la sediul ISJ Vrancea, în sala mică de ședințe.

De menționat este faptul că și-au depus candidatura pentru cele 11 posturi de director/ director adjunct următoarele cadre didactice: Gheorghe Balcan pentru funcția de director la Școala Gimnazială Angela Gheorghiu Adjud, Nicuța Mereuță pentru funcția de director la Școala Gimnazială Victor Slăvescu Cotești, Mihaela Alexandrina Pascu – director la Școala Gimnazială Măicănești, Elena Iliescu pentru postul de director la Școala Gimnazială Obrejița, Valerica Lera  pentru postul de director de la Școala Gimnazială Doctor Costică Bălan Poiana Cristei, Doina Adina Stoica pentru postul de director la Școala Gimnazială Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia Popești, Daniela Hriscu pentru postul de director la Școala Gimnazială Ion Vodă cel Viteaz Slobozia Ciorăști, Ioana Constantinescu pentru postul de director la Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu Focșani, Iulian Tăbăcaru pentru postul de director adjunct la Școala Gimnazială Homocea și Mariana Luminița Cociorbă pentru postul de adjunct la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu. Nu s-a înscris nimeni pentru postul de director la Liceul Tehnologic Odobești.

În perioada 15-17 august trebuie eliberat avizul Consiliului de Administrație al IȘJ Vrancea și emise deciziile de numire prin detașare în interesul învățământului în funcțiile vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar menționate, în anul școlar 2018-2019. Trebuie știut faptul că la proba interviului nu se acceptă contestații.

Profesorii care și-au depus dosarul de candidatură au avut de îndeplinit mai multe condiții, respectiv să nu dețină funcții în partide politice, să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii patru ani. De asemenea, era necesară prezentarea calificativelor obținute în ultimii patru ani, să fie titulari în învățământ, să facă dovada că sunt membri în Corpul Național de Experți în Management Educațional, dar și că au participat la cursuri de formare și perfecționare în domeniul managementului instituțional și să prezinte documentele care atestă ultimul grad didactic. De asemenea, au depus la dosar și un plan operațional pentru anul școlar 2018-2019, pentru unitatea pe care vor să o conducă. Toate documentele de studii trebuiau însoțite de un curriculum vitae. Candidații la una dintre cele două funcții de conducere nu trebuie să aibă statut de „lucrător al Securității” sau colaborator al Securității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?