Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Șoferi prinși pe șoselele din Vrancea, conducând sub influența substanțelor psihoactive

Biroul de presă al IPJ Vrancea:

BULETIN DE PRESĂ, 18 iunie 2024

Conducători auto depistați sub influența substanțelor psihoactive

Ieri, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN2 E85, în localitatea Garoafa se deplasează un autoturism al cărui conducător auto s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise.
Autoturismul în cauză a fost identificat cu operativitate de polițiștii rutieri, la volanul acestuia fiind depistat un bărbat de 39 de ani, din municipiul București.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul procesului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere
sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 18.06.2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un tânăr de 23 de ani, din județul Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe str. Republici din municipiul Adjud, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul nu avea dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, având permisul reținut.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere
sub influența substanțelor psihoactive.

               ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO!

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

Potrivit Legii nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

-nu deținea permis de conducere;

-deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

-a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;

-a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

DRUM BUN!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?