Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vrâncean de 42 de ani, găsit SPÂNZURAT; soția îl părăsise, iar fiicele i-au fost luate de Protecția Copilului

Un bărbat de 42 de ani, din Jariștea, a fost găsit spânzurat în grădina din spatele propriei case, marți, în jurul 13:30. Polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat, care a observat trupul neînsuflețit atârnând. La sosirea echipajului medical, bărbatul nu mai prezenta semne vitale. Cadavrul a fost ridicat și transportat la SML Vrancea în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Trupul neînsuflețit nu prezenta semne de violență. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă.

Conform unor surse locale, vrânceanul de 42 de ani rămăsese singur după ce soția îl părăsise și plecase în străinătate, iar cele două fiice minore au fost luate de Protecția Copilului și date în plasament. Nu avea un loc de muncă stabil, dar mai muncea cu ziua, pe unde apuca prin sat. El ar fi fost cunoscut drept consumator de băuturi alcoolice. Luna trecută, o persoană anonimă a adus la cunoștința Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea faptul că fiicele bărbatului mort, care după plecarea mamei au rămas în grija tatălui, nu beneficiau de condiții optime creșterii. Astfel, DGASPC Vrancea a luat decizia plasării celor două minore în plasament, după cum ne-a comunicat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGAPSC Vrancea.

„În data de 23.07.2018, o persoană anonimă a sesizat la Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență, din subordinea D.G.A.S.P.C Vrancea, situația de risc în care se află două minore, pe raza localității Jariștea, jud. Vrancea. Echipa mobilă s-a deplasat la locația indicată, unde s-a constatat că nu existau condiții optime necesare creșterii, îngrijirii și educării minorelor. Mama celor două fete se află în străinătate, fără a fi cunoscute date exacte cu privire la situația sau domiciliul acesteia, minorele aflâdu-se doar în grija tatălui, însă acesta fiind în imposibilitatea de a le asigura nevoile reale. După finalizarea evaluării inițiale a acestui caz, s-a concluzionat că în interesul superior al copilelor era necesară instituirea măsurii de protecție specială, respectiv plasamentul în regim de urgență, până la finalizarea evaluării detaliate a cazului, în acest sens fiind sesizată instanța de judecată. Tatăl P. F. a înțelels că este în interesul minorelor să beneficieze de măsură de protecție specială până la remedierea problemelor identificate, exprimându-și acordul pentru preluarea fetelor. Minorele se află în prezent într-un centru din subordinea DGASPC Vrancea, unde beneficiază de servicii sociale primare și de specialitate, fiind totodată incluse într-un program de evaluare și consiliere psihologică”, ne-a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGAPSC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?