Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Autobuze electrice pentru transportul public din Focșani

Municipiul Focșani va primi 20 de autobuze electrice printr-un proiect realizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și finanțat din fonduri europene. Prezentarea acestui proiect va avea loc în ședința ordinară a Consiliului Local de joi, când consilierii trebuie să aprobe acordul de parteneriat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Municipiul Focșani, pentru pregătirea și implementrea proiectului „Achiziție de mijloace de transport public-autobuze electrică”.

Proiectul prevede că vor fi achiziționate 20 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, 5 stații de încărcare rapidă a autobuzelor electrie și 20 stații de încărcare normală. Valoarea acestora a fost estimată la 54,3 milioane lei, din care contribuția municipiului este de minimum 2% din valoarea eligibilă, adică un milion de lei. De asemenea, municipalitatea se angajează să achite eventualele cheltuieli neeligibile corespunzătoare, aferente acestui proiect.

Reprezentanții Primăriei Focșani arată că, după aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiul în 2017, acesta a fost transmis către ADR Sud-Est, care l-a considerat conform și admis. Prin PMUD sunt prevăzute măsuri pentru modernizarea transportului public din municipiul Focșani prin achiziția de autobuze ecologice, măsuri care se încadrează în secțiunea de soluții de mobilitate pentru creșterea performanțelor transportului public și reducerea emisiilor poluante.

Anul acesta, Guvernul a emis Ordonanța de Urgență 47, care stabilește cadrul instituțional pentru participarea Ministerului Dezvoltării Regionale la pregătirea și implementarea unor proiecte, în parteneriat, ce au ca obiect dotarea localităților cu mijloace de transport. La nivel național au fost transmise chestionare către localități, iar în urma analizei acestora, municipiul Focșani a fost selectat alături de alte 17 unități administrativ teritoriale pentru a fi sprijinit în achiziția de autobuze electrice.

Prin acest parteneriat, municipiul are mai multe obligații, respectiv să asigure infrastructura necesară pentru punerea în funcțiune a mijloacelor de transport, până la data recepționării acestora, să asigure utilizare mijloacelor de transport în comun pe toată perioada de valabilitate a contractelor de finanțare. Finanțarea acestui proiect va fi asigurată cu fonduri europene din cadrul POR 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?