Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Consilierii de probaţiune continuă greva generală

Consilierii de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Vrancea continuă greva generală, după ce, în urma discuțiilor purtate la nivelul Ministerului Justiției, reprezentanții mai multor Servicii de Probațiune din țară nu au putut obține un răspuns afirmativ din partea decidenților, cu privire la revendicările înaintate.

Consilierii de probațiune protestează față de nerezolvarea problemelor de natură salarială pe care le-au semnalat în ultimii ani către conducerea Direcției Naționale de Probațiune (DNP), respectiv a Ministerului Justiției (MJ) și care s-au acumulat în timp, culminând cu ”calculul incorect al salariilor tuturor angajaților din sistemul de probațiune începând cu luna ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi cadru de salarizare unitară în sistemul bugetar”. „La nivel declarativ, responsabilii din Direcția Națională de Probațiune și Ministerul Justiției au recunoscut toate problemele semnalate de consilierii de probațiune, dar până în prezent nu au luat măsuri pentru soluționarea acestora. Discuțiile de ieri (miercuri – n.r.) nu au fost cu niște hotărâri concrete. Colegii vor merge și mâine (n.r. astăzi) și mâine la discuții. Miercuri discuțiile s-au purtat cu doi secretari de stat, pe lângă reprezentanții Direcției de Probațiune, directorul și un jurist, și a rămas ca cei doi secretari de stat să vorbească cu domnul ministru, să vadă ce se poate obține. Continuăm greva”, a precizat șeful Serviciului de Probațiune Vrancea, Costel Constandache.

Pe perioada grevei, angajaţii Serviciului de Probaţiune Vrancea vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentând cel puţin o treime din activitatea normală. În conformitate cu art. 59 din Legea 123/2006 privind statutul personalului de probaţiune, consilierii din cadrul SP Vrancea vor asigura, în timpul grevei, “participarea serviciului la şedinţele de judecată la care a fost citat, întocmirea la termen a referatelor de evaluare pentru inculpaţi, precum şi rezolvarea altor sarcini considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către organele judiciare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?