Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Profesori de la Țifești, în vizită de lucru la o școală din Lituania

În prima parte a lunii iulie a avut loc la Școală Silutės r. Vilkycių pagrindine mokykla, Lituania, a doua întâlnire transnațională a proiectului de parteneriat strategic ERASMUS+ , Acțiunea KA2 – parteneriate strategice în domeniul școlar, cu titlul „Social Inclusion By Volunteer and Entrepreneur Activities”. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul programului ERASMUS+ 2014-2020.

La această reuniune de proiect au participat câte 3 cadre didactice din fiecare instituție parteneră. Din partea Școlii Gimnaziale Țifești au participat profesoarele Monica Nechita, directorul unității, Aura Robescu – profesor limbă engleză, coordonator proiect, și Ramona Giana, profesor Limbă Română, membru al echipei de proiect. Calendarul a cuprins întâlnirea reprezentanților instituțiilor partenere în vederea completării raportului final al proiectului, precum și completarea și încărcarea unor documente pe platforma “Mobility Tool”. Au urmat o scurtă vizită a școlii gazdă și vizitarea unor obiective turistice: Muzeul Pescarilor din Nida, Muzeul de chihlimbar, Laguna Curoniană. Acest proiect a avut ca scop ”dezvoltarea abilităților de voluntariat și antreprenoriat ale elevilor prin intermediul metodei de învățare prin muncă, precum și creșterea nivelului de competență financiară, abilități de comunicare și de prezentare, precum și capacitatea de a lucra într-o echipă“. Cele trei produse finale ale proiectului au fost: “Incubatorul de Afaceri “,”Piața de antreprenoriat” și realizarea unui handbook cu titlul “Pași de succes spre antreprenoriat”, aceasta din urmă fiind scrisă în limba engleză și limba română. Rezultatele obținute în urmă sondajelor și a chestionarelor finale administrate elevilor și părinților arată că proiectul și-a atins scopul și obiectivele. Au fost realizate mai multe reuniuni de proiect, precum și două întâlniri transnaționale, iar elevii au participat la activitățile proiectului derulate în scoală, dar și în cadrul mobilităților din țările partenere, experiențe care i-au ajutat să dobândească abilități de voluntariat și antreprenoriat. “Dimensiunea europeană a tuturor reuniunilor de proiect desfășurate în țările partenere a oferit oportunități în context european cu vizarea următoarele obiective specifice: compararea sistemelor de învățământ, dezvoltarea competențelor de voluntariat și antreprenoriat, progres în comunicarea în limbă engleză, creșterea motivației elevilor pentru dezvoltarea personală, implicarea unui număr mare de elevi în toate activitățile proiectului, promovarea respectului reciproc dintre parteneri, cât și descoperirea tradițiilor și a diversității culturale”, a spus pentru Monitorul de Vrancea, profesoara Aura Robescu, coordonatorul proiectului.

Reamintim că în toamna anului trecut, două delegații din Lituania și Italia au fost prezente la noi în țară, unde gazdă a fost Școala Gimnazială din Țifești. Atunci, partenerii străini s-au bucurat de obiceiurile și tradițiile românești și vrâncenești din preajma sărbătorilor de iarnă dat fiind faptul că întâlnirea a avut loc la începutul lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?