Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Lungmetrajul „Shoplifters” a câștigat marele premiu al Festivalului de Film de la Munchen


Drama „Shoplifters”, regizată de cineastul japonez Hirokazu Kore-eda, își continuă seria de victorii obținute în acest sezon cinematografic și a câștigat sâmbătă seară premiul pentru cel mai bun film internațional la ediția 2018 a Festivalului de Film de la Munchen, informează DPA. Pelicula, ce spune povestea unei familii nipone care reușește să supraviețuiască grație furturilor mărunte și adoptă o fetiță fără adăpost, a câștigat prestigiosul trofeu Palme d’Or în luna mai la Cannes 2018.
Regizorul Hirokazu Kore-eda „sparge cea mai mică celulă a societății, familia, în cioburi care își câștigă dreptul de a se rearanja și de a se reinventa”, a precizat juriul Festivalului de la Munchen, explicând astfel motivația recompensării acestui film japonez cu premiul Arri/Osram, însoțit de un cec în valoare de 50.000 de euro. Cinevision Award pentru cel mai bun debutant internațional – premiu însoțit de un cec de 15.000 de euro – a fost atribuit filmului „Ali”, regizat de Ali Abbasi. Această coproducție Suedia-Danemarca spune povestea unei femei care este înzestrată cu un simț olfactiv deosebit de dezvoltat.
În cadrul Festivalului de la Munchen, care s-a încheiat sâmbătă seară, au fost proiectate 185 de filme din 43 de țări. În programul evenimentului s-au regăsit 133 de premiere germane și 43 de premiere mondiale. La ediția din acest an, alături de retrospective cinematografice, festivalul german, un eveniment organizat pe durata a 10 zile, a proiectat în total 220 de filme și a vândut peste 80.000 de bilete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?