Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Teodorovici: Vom discuta zilele următoare, la nivelul coaliţiei și guvernului, despre o posibilă amnistie fiscală


Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Bistrița, că se lucrează la o posibilă amnistie fiscală, despre care se va discuta, zilele următoare, la nivelul coaliției de guvernare și al guvernului. „Amnistia fiscală este un subiect pe care îl avem în lucru la nivelul Ministerului de Finanțe, dar nu referitor la domnul Iohannis. Este un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie românească. Nu o să vă dau acum detalii la ce se referă această idee, dar este în lucru un astfel de mecanism și vom discuta în următoarele zile, la nivelul conducerii coaliției și la nivel de Guvern, pentru a vedea exact dacă o astfel de măsură poate fi aplicată și care vor fi efectele”, a spus Teodorovici.
Ministrul a precizat că o astfel de amnistie fiscală nu se poate aplica în cazul sumei pe care președintele țării ar trebui să o achite către stat în contul chiriilor încasate pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, deoarece un astfel de mecanism nu include veniturile din chirii.
Întrebat dacă se va institui un prag în cazul unei amnistii fiscale, ministrul a răspuns că o astfel de măsură „nu are prag”. „Amnistia nu are un prag. Se poate decide dacă cei care sunt în situația aceasta, dacă își achită, cum a fost în 2015, până la un moment în timp principalul, să li se șteargă, să spunem, penalitățile și jumătate din dobânzi. Atunci (în 2015 – n.r.) s-a dat maxim din ce se poate da”, a declarat Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?