Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

IPJ organizează concursuri pentru şefia Serviciilor Criminalistic şi Cabinet


Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea organizează concursuri pentru ocuparea mai multor funcții de conducere. Este vorba despre funcția de șef la Serviciul Criminalistic și șef la Serviciul Cabinet.
În vederea înscrierii și participării la concursul pentru ocuparea funcției de șef Serviciu Criminalistic, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții, care fac referire inclusiv la studii. De asemenea, aceștia trebuie să aibă gradul profesional de minimum inspector principal de poliție; să dețină/ să obțină autorizație de acces la informații clasificate, nivelul minimum „secret de serviciu”; să dețină titlul de expert criminalist autorizat într-unul din domeniile de expertiză criminalistică sau să aibă experiență neîntreruptă în cercetarea la fața locului de minimum 4 ani; să aibă minimum 2 ani vechime în specialitatea studiilor de bază absolvite; să aibă o vechime în muncă de minimum 5 ani, din care în MAI de minimum 5 ani și în activitatea criminalistică de minimum 3 ani,  să aibă minimum 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției și o vechime în specialitatea structurii de minimum 3 ani. Candidații nu trebuie să fie cercetați disciplinar și nici să nu se afle sub efectul unei sancțiuni disciplinare. De asemenea, față de acesta trebuie să nu fi fost pusă în mișcare acțiunea penală.
          Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea la data de  03.08.2018 și va consta în susținerea unei probe unice de selecție, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, care va fi apreciat cu note de la 1 la 10. Va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare și a obținut minimum nota 7,00. În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Înscrierile se pot face până la data de 12 iulie.

    Pentru funcția de șef Serviciu Cabinet candidații trebuie să aibă studii de specialitate în anumite domenii, printre care științe juridice, științe economice, științe administrative, științe ale comunicării sau științe militare, informații și ordine publică ori management. De asemenea, aceștia trebuie să aibă gradul profesional de minimum inspector principal de poliție; să dețină/ să obțină autorizație pentru acces la informatii clasificate din clasa secret de stat, nivel „STRICT SECRET”; să aibă o vechime în muncă din care în MAI – minimum 7 ani; să aibă o vechime în specilalitate (poliție) de minimum 3 ani; să aibă minimum 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției; să aibă o vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs de minimum 3 ani. Nu se pot înscrie la concurs polițiștii care sunt cercetați disciplinar, cei care se află sub efectul unei sancțiuni disciplinare și nici cei care nu au obținut calificativul de cel puțin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu.
Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea la data de 01.08.2018 și va consta în susținerea unei probe unice de selecție, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. Înscrierile se fac la Serviciul resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea până la data de 11.07.2018 ora 16.  

    Un alt post scos la concurs este cel de șef birou I la Centrul Operațional al Serviciului cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Åži în acest caz candidații au de îndeplinit o serie de condiții referitoare la studii, vechime și altele. Concursul va avea loc tot la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, la data de 01.08.2018, iar înscrierile se poat face până pe 11 iulie a.c. Concursul va consta tot în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale.
    În toate cazurile, interviurile vor fi înregistrate audio-video, iar anterior concursurilor, candidații vor susține o testare psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?