Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Atenţie la cumpărăturile făcute pe internet! Vrâncean înşelat cu o placă de bază pentru Iphone


Cumpărăturile făcute pe internet sunt foarte riscante! A pățit-o un vrâncean, care a comandat o placă de bază pentru un telefon, iar în momentul în care a primit produsul, a realizat că nu era ceea ce el avea nevoie, ba mai mult era blocată și nu putea fi folosită.
Pentru o astfel de faptă de înșelăciune, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani au trimis în judecătă un tânăr de 30 de ani, din Mangalia. Conform rechizitoriului, el a indus în eroare o persoană din județul nostru, afirmând că se numește „Patrick” și este din Cluj Napoca, trimițându-i acestuia o placă de bază pentru Iphone 5 inutilizabilă. Placa de bază era blocată în aplicația Icloud. Prejudiciul cauzat a fost de 420 lei.
Potrivit anchetatorilor, partea vătămată a acccesat un site de vânzări și a găsit un anunț prin intermediul căruia se vindeau plăci de bază pentru Iphone. Vrânceanul l-a apelat pe vânzător, iar în urma discuțiilor purtate, cei doi s-au înțeles asupra prețului unei plăci de bază. Vrânceanul i-a transmis persoanei de la celălalt capăt al firului datele sale, iar după câteva zile persoana vătămată a ridicat de la curier produsul comandat. În momentul în care a desfăcut coletul, a constatat că placa avea o culoare diferită, moment în care l-a sunat pe vânzător. Acesta din urmă a motivat că s-a făcut o greșeală și că în două zile vrânceanul va primi produsul cerut. După o săptămână, timp în care nu a primit nimic, păgubitul l-a contactat din nou pe vânzător, care i-a spus că își va primi produsul și că acesta a plecat deja de la el. După alte câteva zile de așteptare, păgubitul a sunat din nou, iar inculpatul a spus că problema nu este la el, ci la curier.
Păgubitul și-a dat seama că ceva este în neregulă și a mers la firma de curierat, unde nu a găsit niciun colet pe numele său. Ba mai mult, a aflat că banii au fost ridicați de o femeie din Mangalia și nicidecum din Cluj, așa cum a precizat vânzătorul.
După mai multe verificări, s-a aflat și cine este vânzătorul, iar acesta din urmă i-a restituit persoanei vătămate banii, precizand că nu dorește să ajungă să fie cercetat. Cu toate acestea, el a fost trimis în judecată pentru înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?