Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Guvernul acordă ajutoare de urgenţă de până la 6 milioane de lei pentru persoanele afectate de inundaţii


Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o hotărâre care prevede acordarea de ajutoare de urgență în valoare de până la 6 milioane de lei pentru sprijinirea familiilor afectate de inundațiile din perioada iunie – iulie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. „A fost aprobată astăzi, în ședința de Guvern, o hotărâre, (…) la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, care prevede ajutoare de urgență în valoare de până la 6 milioane de lei pentru sprijinirea familiilor afectate de inundațiile din perioada iunie – iulie 2018. Sunt bani destinați pentru sprijinirea familiilor și persoanelor singure, care se află în situații de necesitate ca urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite produse în această perioadă”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, această sumă va fi distribuită astfel: câte 10.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de peste 50%, câte 5.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de până la 50% inclusiv și 25.000 de lei pentru familiile persoanelor care au decedat. „Nu este necesară completarea unei cereri de către familia sau persoana afectată pentru primirea acestor ajutoare”, a precizat Nelu Barbu.
Totodată, el a anunțat că Guvernul a mai adoptat, joi, o hotărâre privind acordarea de ajutoare umanitare de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale pentru persoanele afectate de inundații.
„S-au aprobat (…) toate pârghiile pentru scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse și acordarea acestora ca ajutoare umanitare de urgență pentru protecția populației aflate în zonele afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Covasna, Dâmbovița și Neamț. Aceste ajutoare (…) constau în locuințe modulare, dotarea aferentă a acestora, materiale de construcții, apă, alimente. S-au distribuit deja unele dintre ele, continuă această distribuire. Vor mai fi trimise astfel de ajutoare către comunitățile afectate în perioada următoare, pe măsură ce evaluările la fața locului sunt încheiate”, a arătat Nelu Barbu.
Conform purtătorului de cuvânt al Executivului, transportul acestor produse până la destinație se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziție de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale sau de alte structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar valoarea totală a acestor ajutoare este de 767.700 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?