Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Premii pentru cercetașii de la Tulnici la Campul Cupa izvoarelor


Cercetașii de la Centrul Local Cascada Putnei din Tulnici s-au întors cu premii de la cea de-a XXI-a ediție a Campului Cupa izvoarelor. Competiția de profil a avut loc în perioada 21-24 iunie, în comuna Costești, din județul Vâlcea, unde echipajul din județul nostru a obținut locul II la „Orientare turistică” și locul III la secțiunea „Hike”. La Cupa Izvoarelor din acest an au participat temerari, exploratori și seniori în patrule de 4-9 cercetași, însoțiți de cel puțin un lider adult din 20 de centre locale, în total aproximativ 580 de cercetași.
Timp de patru zile s-a desfășurat un program variat în Parcul Național Buila – Vânturarița (munții Căpățânii, cu activități în camp, ateliere de istoria cercetășiei, supraviețuire, acordarea primului ajutor în accidentele care se pot produce în munți, prevenirea accidentelor casnice, limbajul mimico-gestual, supraviețuire), educație civică (democrație, drepturi și libertăți), construcții de camp, ecologie, fotografie și film, creație artistică, tiroliană, tir, autoapărare și intervenția pentru prevenirea pierderilor umane și materiale în cazul unor dezastre naturale. De asemenea, fiecare echipaj a prezentat un moment artistic având ca teme: trecutul istoric cu referire specială la cadrul simbolic (ultimii ani ai domniei lui Matei Basarab și Sf. Mânăstire Arnota), prietenia și frăția cercetășească și cercetașul ocrotitor al naturii.

Un loc important l-a avut în programul reuniunii activitățile de cunoaștere a faunei și florei și ariilor naturale protejate din munții Căpățânii. În acest an tema campului a fost „Povești și legende, trecut și prezent în Arnota”. Cercetașii de la Centrul Local Cascada Putnei Tulnici s-au întors acasă cu mult entuziasm deoarece toata experiența acumulată a fost la cote maxime. „Ei au învățat și trăit experiențe noi, au legat prietenii și au obținut rezultate mulțumitoare. Am obținut locul III la secțiunea „Hike” (care constă în parcurgerea unui traseu pe parcursul căruia sunt 8 posturi cu lideri adulți și trecerea de probe de îndemânare, prim-ajutor, floră, faună, orientare (viză), coordonarea membrilor patrulei, tir cu praștia Barnett, traseul ales are diferență de nivel 150 metri, lungime 4 km, în cea mai mare parte prin pădure) și locul II la „Orientare turistică”, au transmis Marina Zela Sbîrciog, Lenuța Ploscaru, Marian Pătrunjel și Cosmin Èšuțuianu, care i-au însoțit pe cercetași la această competiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?