Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO: Proiect pentru reabilitarea locurilor de joacă din Focșani


    Primăria vrea să reabiliteze toate locurile de joacă din municipiu iar proiectul va fi prezentat la următoarea ședință a Consiliului Local, a anunțat, ieri, primarul Cristi Misăilă. Discuțiile despre locurile de joacă din municipiu au avut loc în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local unde au fost aprobate proiectele referitoare la două locuri de joacă în cartierul Gării și cartierul Mîndrești, precum și proiectul referitor la amenajarea locurilor de joacă din interiorul grădinițelor din municipiu. Acest al doilea proiect vizează toate grădinițele din municipiu, cu excepția grădiniței 2, care nu are suficient spațiu și a grădiniței de la Mîndrești unde nu sunt suficienți copii.

    Referitor la amenajarea locurilor de joacă din interiorul grădinițelor, primarul Cristi Misăilă a subliniat că intenția municipalității este ca aceste spații să poată fi utilizate de copii și după terminarea orelor de program de la grădinițe. Un avantaj al acestora ar fi faptul că spațiile sunt îngrădite și există personal de pază. Mai mult, primarul Misăilă a precizat că, în colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, se dorește realizarea unor programe educative în afara orelor de program la grădinițe. Valoarea totală a acestui proiect a fost estimată de proiectantul de specialitate la 3,8 milioane lei. Toate aceste locuri de joacă vor fi iluminate și vor avea sistem de supraveghere video pentru a preveni deteriorarea mobilierului, cum s-a întâmplat la alte locuri de joacă din municipiu. „Urmare a inventarierii locurilor de joacă existente în incinta grădinițelor din municipiul Focșani s-a constatat o lipsă majoră a acestora sau o echipare total necorespunzătoare, cu suprafața terenurilor de joacă din pământ sau pământ și iarbă, neasigurând nici un fel de protecție eficientă la căzături”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

    Referitor la locurile de joacă din cartierele Gării și Mîndrești, acestea vor fi amplasate pe strada Gheorghe Longinescu și la stadion, cu acces din strada Luminiței și strada Luceafărului. Costurile prevăzute pentru acest proiect sunt mai mari decât cele prevăzute inițial din cauza modificării amplasamentului. Inițial, proiectul locului de joacă din cartierul Gării trebuia realizat în vecinătarea Colegiului Economic Mihai Kogălniceanu însă nu a putut fi realizat din cauza condițiilor de mediu. A fost găsită o altă locație, dublă ca suprafață, ceea ce a dus și la creșterea costurilor. De altfel, primarul Misăilă a arătat că aceste costuri mari sunt determinate de standardele de cost folosite, vechi din 1981, care nu mai țin cont de condițiile actuale. „Sunt indicatori realizați în baza standardelor de cost, inclusiv pentru locuri de joacă. Noi am tras un semnal de alarmă la discuțiile cu ministrul Finanțelor Publice și premierul Viorica Dăncilă, care ne-au promis că vor fi eliminate printr-o hotărâre de guvern”, a spus primarul Cristi Misăilă. Edilul a precizat că este în procedură de licitație realizarea locului de joacă pe strada Peneș Curcanul. „Urmează să fie finalizată documentația iar la ședința de luna viitoare vor prezenta un proiect de reabilitare a tuturor locurilor de joacă din Focșani”, a spus primarul Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?