Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un artist îngropat de viu timp de trei zile sub o stradă din Hobart a fost scos la suprafaţă


Un artist australian îngropat într-un container sub o stradă din capitala Tasmaniei, Hobart, în cadrul unei festival artistic care a avut loc pe insulă, a fost scos după trei zile, informează DPA. Peste 1.000 de oameni au înfruntat temperaturile sub zero grade din Hobart duminică seara pentru a vedea cum Mike Parr, în vârstă de 73 ani, iese din nou la suprafață, după ce a fost îngropat de viu trei zile, a indicat televiziunea australiană ABC.
În data de 14 iunie, Parr a fost îngropat într-un container din oțel creat special, cu ocazia festivalului anual Dark Mofo. Inițiativa sa s-a dorit o luare de poziție față de trecutul colonial violent al Tasmaniei, soldat cu distrugerea aproape totală a populației aborigene a statului în secolul al XIX-lea. Un buldozer și lanțuri au fost folosite pentru a da la o parte porțiunea de stradă sub care fusese îngropat artistul, care a ieșit la suprafață folosind o scară. Parr nu a adresat niciun cuvânt mulțimii venite să asiste la eveniment și a părăsit repede zona. Artistul urmează să vorbească despre experiența sa în cadrul unei alocuțiuni pe care o va ține marți la Universitatea din Tasmania. Pe durata desfășurării acestui inedit proiect artistic, în containerul în care se afla Parr a fost pompat oxigen, iar artistul nu a mâncat, ingerând cantități limitate de lichide.
Festivalul Dark Mofo este organizat de Muzeul de Artă Veche și Nouă din Hobart și a mai găzduit proiecte artistice care au ținut prima pagină a ziarelor, amintește DPA. În 2017, spre exemplu, festivalul a fost puternic criticat de grupurile pentru drepturile animalelor pentru un ritual de sacrificiu care a inclus o carcasă de taur însângerată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?