Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Fotbal, Liga a III-a – CSM Focșani a intrat în vacanță începând de astăzi!


    Echipa de fotbal de Ligă a III-a a CSM Focșani 2007 a intrat, începând de astăzi, în vacanță. Ieri, de la ora 17,00, la stadionul Milcovul, fotbaliștii Focșaniului au făcut utimul antrenament din programul început după terminarea ediției de campinat 2017-2018. Antrenorii Vasile Burgă și Adrian Toma au dorit să lucreze cu fotbaliștii în această perioadă pentru menținerea în parametri normali a condiției fizice, dar și pentru eliminarea defecțiunilor tehnice și tactice pe care le-au constatat în timpul campionatului, mai cu seamă în faza de finalizare. 
    Despre modul în care apreciază primul an de Ligă a III-a acum, la plecarea în vacanță, mi-au vorbit cei doi căpitani cu care CSM Focșani 2007 a încheiat campionatul!
    Gabriel Lazăr: „Din punctul meu de vedere a fost un campionat reușit. Cu puțină atenție, puteam fi mai sus, pentru că echipa are valoare de primele cinci locuri ale seriei. Cu excepția primelor trei locuri, cu echipe care au luptat pentru promovare, celelalte sunt de cam același nivel. Noi suntem o echipă tânără, care va crește pe măsură ce tinerii din echipă capătă experiență. Pentru viitorul sezon, noi, ca grup, ne dorim să ne batem pentru promovare, pentru că ne putem bate cu orice echipă, așa cum s-a văzut și în campionatul încheiat”.
    Ștefan Lupu: „Am fost în primul nostru an în Liga a III-a și, pentru acest prim an, am avut un parcurs reușit. Ne-am omogenizat, juniorii au crescut, ceea ce a fost foarte bine. Am avut și meciuri bune, dar și căderi, apoi ne-am revenit în partea a doua a campionatului. Ați observat, cu siguranță, că în retur am câștigat mai multe puncte decât în tur, ceea ce înseamnă că avem potențial. Pentru viitorul campionat – am înțeles că rămânem cam același lot – îmi doresc să avem un parcurs cât mai bun, oricum, cu clasare în zona locurilor 1-6. Și cred că putem face asta!”         
    Revenirea din vacanță a fost stabilită pentru 9 iulie, cu o lună și jumătate înainte de începerea ediției de campionat 2018-2019, decisă de Comitetul Executiv al FRF pentru weekend-ul 25-26 august. Comitetul Executiv a mai hotărât ca în sezonul 2018-2019 să Liga a III-a să fie împărțită tot în cinci serii a câte 16 echipe, urmând ca la finalul campionatului să promoveze în Liga a II-a primele clasate în fiecare serie. Din Liga a III-a vor retrograda 21 de formații, ocupantele locurilor 13-16 din fiecare serie și cea mai slabă echipă clasată pe locul 12 din toate cele 5 serii, avându-se în vedere  doar rezultatele înregistrate cu echipele de pe locurile 1-11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?