Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Senatorul Cristian Dumitrescu, la lucrările Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a CE, ce au loc la Paris


Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, participă, în această perioadă, la lucrările Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a Consiliului Europei, ce are loc la Paris. Pe ordinea de zi au fost trecute mai multe rapoarte, printre cele mai dezbătute fiind cel cu privire la căsătoriile forțate în Europa și cel care cere stoparea discursului motivat de ură și a urii în sport (cu trimitere la conflictele și comportamentul suporterilor).
„În intervenția mea și ca o contribuție la raport, am prezentat situația mariajelor la vârste fragede în rândul populației de etnie rommă, unde în mod tradițional copiii sunt căsătoriți prin aranjamente între părinți. Am explicat că după o lungă campanie dusă de organisme instituționale dar mai ales de asociații civice, fenomenul a cunoscut o spectaculoasă reducere în ultimi ani în țara noastră. De altfel, raportul face referire mai ales la acest fenomen în rândul populației din diferite țări europene cu o puternică migrație din țări non-europene unde asfel de căsătorii cu consimțământul viciat este o practică uzuală, mergându-se până acolo încât copii din astfel de familii sunt trimiși în vacanță în țările de origine de unde se întorc deja căsătoriți prin aranjamente ale părinților, în unele cazuri aceste fete întorcându-se în Europa însărcinate”, a declarat senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.
În ce privește mesajele de ură și discursul motivat de ură, senatorul vrâncean a arătat că reprezintă o preocupare generală în UE, unde sportul este privit din ce în ce mai mult ca un război decât ca o formă de divertisment și hobby de către unii suporteri, care promovează ura între galerii în locul competinției și atașamentului față de valorile olimpice ale sportului, respectului față de competiție, așa cum o definea Piere de Coubertin, care spunea că „în sport este mai puțin important cine câștigă ci să participi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?