Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Ședință cu directorii de unități de învățământ la Inspectoratul Școlar Județean


Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ) i-a chemat, astăzi, pe directorii școlilor din județ într-o ședință de lucru. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții IȘJ, temele discutate sunt legate de desfășurarea examenelor naționale de bacalaureat, în cazul absolvenților de liceu, și evaluarea națională pentru cei care termină clasa a VIII-a. Cele două examene naționale vor avea loc în lunile iunie și iulie. De asemenea, vor fi discutate probleme curente din sistem.
Un alt subiect pe ordinea de zi va fi distribuirea voucherelor de vacanță, care are loc în această perioadă. Tichetele de vacanță vor avea o valoare de maximă de 1450 de lei. Ceea ce trebuie să știe dascălii este faptul că aceste tichete sunt valabile doar pe teritoriul României și doar pentru titular, ele nefiind transmisibile. Achiziționarea de servicii turistice se va face de la unitățile afiliate, conform unei liste publicate de Ministerul Turismului pe site-ul propriu. Un alt aspect important este acela că aceste tichete vor putea fi folosite de mai multe ori. Concret, dacă cineva are vouchere de vacanță în valoare maximă de 1450 de lei și alege să meargă într-o mini vacanță de 3 zile, poate cheltui 1000 de lei, să spunem, și diferența să o folosească pentru o dată ulterioară.
Angajații din sistemul de învățământ vor primi tichete valorice de 50 și 100 de lei. Acestea vor fi achiziționate de conducerea unităților de învățământ împreună cu sindicatele. Tichetele de vacanță vor fi acordate proporțional cu perioada lucrată, respectiv timpul de muncă. Valoarea maximă a tichetelor, de care beneficiază un angajat este de 1450 de lei, sumă impozabilă. În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță vor fi acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază sau, după caz, de fiecare angajator, proporțional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Pentru unitățile din domeniul bugetar, voucherele de vacanță se vor acorda în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobate.
Trebuie spus faptul că aceste vouchere pot fi refuzate de cadrele didactice printr-o cerere scrisă depusă la secretariatele unităților școlare unde își au baza. Unii dascăli au anunțat că vor renunța la aceste tichete dat fiind faptul că sunt impozitate, impozit ce se reține din salariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?