Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Târg de manuale second-hand la Colegiul „Unirea“


   Foștii absolvenți ai  Colegiului Național „Unirea” din Focșani, actualmente studenți la diferite universități din țară și nu numai, au organizat un târg cu manuale second-hand în curtea unității de învățământ, cu manualele și culegerile care nu le mai sunt de folos. Principalii „clienți” ai uniriștilor au fost chiar colegii lor mai mici, care astfel au avut posibilitatea să plătească mai puțin pentru același manual sau aceeași culegere pe care din librărie ar fi achiziționat-o la preț dublu sau chiar triplu.
    Cum oferta era pentru toate buzunarele și preferințe, studenții nu au dus lipsă de clienți, iar în schimbul cărților pe care le-au expus la vânzare s-au întors acasă cu bani, care cu siguranță le vor fi de mare folos la facultate. „Am vândut până acum de un milion și ceva dar nu stau de foarte mult timp și mai aștept. Cu banii pe care îi obțin probabil că îmi voi lua la rândul meu alte cărți mult mai scumpe, mult mai groase. Se caută în special matematică, biologie. Eu am vândut foarte bine biologia și chimia mai puțin. Fiecare elev caută ce îl interesează. Prețurile sunt mai mici față de cele din librărie, se scade minim 30%, 40% din preț”, ne-a spus Raluca Ionescu, studentă la Facultatea de Medicină din București.
    Åži elevii care au dat o raită în librăria ad-hoc amenajată în curtea Colegiului „Unirea” nu au plecat acasă cu mâinile goale. Cu toții au achiziționat câte ceva, atrași fiind de prețurile reduse. „Am preferat să cumpăr de aici pentru că în librărie manualele sunt foarte scumpe iar aici un manual m-a ajuns doar 15 lei, pe când în librărie prețul ar fi fost dublu. Așa îmi fac stocul de manuale, dar la fel fac și colegii mei”, a spus Alexandru Drăghici, elev unirist în clasa a XI-a.
    Este rândul foștilor absolvenți ai Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani să își facă curaj și să iasă la vânzare cu manualele pe care nu le mai folosesc. Târgul manualelor second-hand este pregătit deocamdată în mediul virtual, pe contul de facebook, unde elevii postează zilnic fotografii  cu manualele și culegerile la care vor să renunțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?