Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Investițiile din Cîrligele, prezentate locuitorilor comunei de primarul Ștefan Moscu


    Primarul Ștefan Moscu a organizat o întâlnire cu locuitorii comunei Cîrligele unde le-a fost prezentat stadiul investițiilor pe care autoritățile locale le au în derulare, dar și proiectele ce urmează a fi implementate. Întâlnirea a avut loc la Căminul Cultural din localitate, subiectele abordate suscitând interesul locuitorilor comunei. „Am organizat o întâlnire publică cu locuitorii comunei la Căminul Cultural Cîrligele, unde au fost discutate mai multe aspecte din care amintim stadiul investițiilor în curs derulate de Primăria Cîrligele, informații privind viitoarele proiecte ale autorităților locale și județene, probleme privind îngrijirea și curățenia localității noastre, dar și diferite probleme cu care se confruntă comunitatea”, a precizat primarul Ștefan Moscu.
    Acesta a reamintit că pe lista de obiective aflate în derulare se află obiectivul de investiții „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea”. Investiția are o valoare de 2,1 milioane de lei și este asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Noul pod din beton armat va avea o lungime de 21 de metri și o lățime de 6 metri. Ștefan Moscu a reamintit că Primăria Cîrligele a demarat lucrările la proiectul privind „Modernizare și dotare grădiniță pentru copii și modernizare centru de asistență după programul școlar”. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 615 mii lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – Submăsura 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.
    Mai trebuie știut că, în luna octombrie a anului trecut, autoritățile locale din Cîrligele au finalizat lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor din localitate. Ultimul mare proiect de asfaltare a avut o valoare estimată de 3,8 milioane de lei, plus TVA. Lucrările au constat în balastarea drumurilor respective, turnarea unui strat de piatră amestec, turnarea a două straturi de asfalt și realizare de șanțuri și betonarea acestora. „Am reușit să obținem finanțare în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea unor drumuri de interes local. Practic, cu acest proiect am asfaltat ultimele străzi și drumuri locale care încă nu au fost modernizate și asfaltate”, a afirmat primarul Ștefan Moscu.

Fondurile europene, soluția pentru dezvoltarea locală

    Primarul Åžtefan Moscu a susținut în continuare căsingura soluție de dezvoltare a comunităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?