Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Școala Gimnazială Jariștea i-a comemorat pe Eroii Patriei


Gândurile elevilor de la Școala Gimnazială Jariștea, alături de cele ale profesoarei consilier educativ Elena Pătrunjel și ale profesoarei de educație muzicală Ioana Roșu, s-au îndreptat ieri, cu pioșenie și gratitudine, spre cei care, prin vitejia și jertfa lor, au făurit România Mare. Națiunea română, plămădită prin truda și jertfa celor mai demni fii ai ei, a asociat de-a lungul veacurilor, ca prinos de recunoștință față de aceștia, sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului cu Ziua Eroilor.
În cinstea și memoria celor care s-au jertfit pentru țara noastră, elevii împreună cu cadrele didactice au aprins lumânări și au depus coroane cu flori în semn de recunoștință. „Ca în fiecare an, în această zi, ne plecăm frunțile, aprindem lumânări de veghe și depunem florile recunoștinței la mormintele, monumentele și la simbolurile bravilor dorobanți din Războiul pentru Independență din 1877-1878, ale ostașilor români din Primul și Al Doilea Război Mondial, inclusiv la ale altor popoare care și-au dat viața pe pământul patriei noastre și, nu în ultimul rând, ale martirilor Revoluției române din 1989”, a transmis directorul unității de învățământ, Mirică Vrînceanu.
Directorul Mirică Vrînceanu dorește ca acești eroi să fie cinstiți an de an, pentru că ei s-au jertfit pentru binele poporului român, luptând astfel pentru dreptate și libertate.
„Jertfa lor a fost motivată de faptul că, cine luptă pentru dreptate, cinste, libertate, luptă pentru Dumnezeu, apără familia, cultura, limba, legea, neamul. Noi, tânăra generație, avem datoria sacră de a cinsti Eroii Patriei. Ei trebuie să rămână în veci în memoria noastră ca exemplu pentru generațiile care vor urma. Poporul român și armata sa vor fi întotdeauna la înălțime când interesele Patriei o vor cere. Eroi au fost, eroi sunt încă, atât timp cât va fi neamul românesc!”, profesor de istorie Mirică Vrînceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?