Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Competiții sportive de handbal și baschet, dedicate Centenarului României


Catedra de educație fizică și sport a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, în colaborare cu conducerea unității, Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Vrancea, prin directorul Daniel Gongu, și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, a organizat în această săptămână o serie de activități sportive la handbal și baschet băieți. Scopul proiectului a fost participarea liceelor la proiectul inițiat de colegiu în cadrul activităților extrașcolare „Vrancea Centenară sub sigla istorie – prietenie – sport, mișcare și sănătate”.
Activitățile au fost organizate de profesorii Ionel Ambrozie, Petru Ittu, ambii de la Edmond Nicolau, Florin Eufrosie de la Colegiul Economic, Maria Rusan și Carmen Grosu de la Colegiul Național Unirea, Ion Grigoriu și Silviu Roșca de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza. Competițiile au avut loc la Sala Polivalentă și au fost dedicate și Zilei Europei.
Competiția de handbal băieți a fost câștigată de echipa Colegiului Economic, urmată pe podium de echipa Colegiului Edmond Nicolau și de cea a Liceului Pedagogic Spiru Haret. La baschet, cupa a fost adjudecată de Colegiul Cuza, urmată de echipele Colegiului Economic, Colegiului Edmond Nicolau și Colegiului Unirea.
Meciurile desfășurate au scos în evidență plăcerea elevilor în practicarea activităților sportiv-recreative și dorința de a urca pe podium. Mesajul pe care l-au lansat după terminarea competițiilor a fost „împreună suntem și vrânceni sportivi”. Elevii câștigători au fost premiați cu cupe, diplome, medalii, mingi de la DJST, în ambele competiții, și diplome individuale.
Elevul Dragoș Ioniță, jucător de excepție de la Colegiul Economic, a primit titlul de cel mai tehnic jucător la baschet. „Sănătatea, recreerea, efortul fizic sunt oportunități care trebuie să confere încrederea într-o dezvoltare corporală armonioasă. Optimizarea stării de sănătate, eliminarea violenței în școli, atragerea tinerilor, practicarea independentă  contribuie la bunul mers al societății, o societate care ne-o dorim cu toții să contribuie și la istoria Centenarului României”, transmite profesorul Ionel Ambrozie, coordonatorul competițiilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?