Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Arest la domiciliu menținut pentru un tânăr bănuit de trafic de droguri


Magistrații Curții de Apel Galați au respins ca nefondată contestația formulată de un tânăr bănuit de trafic de droguri. În urmă cu câteva zile, la Tribunalul Vrancea, judecătorii au dispus „prelungirea măsurii arestului la domiciliu, luată față de inculpatul C(…) Marius Alexandru, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12.05.2018 și până la data de 10.06.2018 inclusiv”. Bărbatul a depus contestație, care s-a judecat ieri la Curtea de Apel Galați, dar nu a avut câștig de cauză. „(…) respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul contestator C(…) Marius Alexandru. (…) obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi 16.05.2018”.
În acest dosar, o studentă 20 de ani și bărbatul, de 31 de ani, au depistați în urma unei acțiuni organizate în data de 12 aprilie. Reținerea celor doi s-a făcut în continuarea unei alte acțiuni organizate de polițiștii de la Crimă Organizată Vrancea, în data de 22 martie, atunci când doi tineri din Focșani au primit mandate de arestare preventivă.
Anchetatorii precizau atunci că „în cauză există suspiciunea  rezonabilă că începând cu anul 2017 și până în prezent inculpații I(…) Cătălin și P(…) Sergiu Paul au desfășurat activități de trafic, introducere în țară și deținere de droguri de risc în scopul obținerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiți consumatori și dealeri. La începutul lunii martie 2018 împreună cu o altă persoană de sex feminin, s-au deplasat în Spania via Germania, ajungând în orașul Roqueta del Mar în data de 06 martie 2018, toți trei cazându-se într-un apartament de hotel rezervat anterior de către inculpatul I(…) Cătălin. Scopul celor doi inculpați era de a se aproviziona cu cantități mari de cannabis pe care să-l introducă în țară, după care să-l vândă în scopul obținerii de profit. Cele trei persoane au stat în Spania până în data de 20 martie 2018, timp în care inculpații au achiziționat o cantitate de aproximativ 5 kilograme de cannabis contra sumei de 6000 de euro, cannabis-ul cumpărat ambalându-l în opt pachete și pungi autosigilante peste care s-a aplicat un strat de materie vâscoasă probabil vaselină, toate aceste operațiuni fiind efectuate în scopul de a nu fi descoperite la un eventual control vamal sau de orice altă natură. Inculpații au decis să introducă drogurile în țară prin intermediul unei firme de curierat rapid, disimulând cantitatea de cannabis  într-o cutie de carton având-ul ca expeditor pe inculpatul I(…) Cătălin”.
Tot anchetatorii au mai arătat prin intermediul aceluiași comunicat de presă că, ulterior, inculpații împreună cu o persoană de sex feminin s-au deplasat din Spania către România cu același autoturism cu care plecaseră  inițial, fiind opriți și depistați pe raza comunei Bolotești, județul Vrancea. Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul unuia dintre inculpați s-a găsit și cantitatea de 65,83 g. cocaină. Coletul care conținea cantitatea de aproximativ 5 kg cannabis, ce a fost expediat de către inculpați din Spania, a fost ridicat de anchetatori în seara zilei de 22 martie 2018 de la o firmă de curierat din municipiul Deva.
În ceea ce-i privește pe inculpații arestați după acțiunea din 12 martie, măsura arestului preventiv a fost prelungită. Unul dintre ei a făcut contestație dar nu a avut câștig de cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?