Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Giurgiu: Doi agenți de poliţie, condamnaţi la închisoare pentru mită, trafic de influenţă și furt


Tribunalul Giurgiu i-a condamnat pe doi agenți de poliție la închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, trafic de influență și furt calificat, se arată într-un comunicat de presă remis luni de Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu. „Tribunalul Giurgiu a dispus condamnarea a doi agenți de poliție din cadrul IPJ Giurgiu la patru ani și două luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și trafic de influență, respectiv patru ani, două luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de furt calificat”, se arată în comunicatul de presă al Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu. Hotărârea nu este definitivă, precizează sursa citată.
Potrivit acesteia, în perioada aprilie-mai 2016, cei doi agenți de poliție, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au pretins și primit sume de bani și bunuri de la mai multe persoane, cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție, cât și de la conducători auto, opriți pe timpul efectuării acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control a traficului rutier și nu au dispus măsurile de sancționare a acestora pentru contravențiile constatate.
Totodată, unul dintre cei doi agenți, șef de post, a pretins și primit suma de cinci sute de lei de la administratorul unui depozit de material lemnos, pentru a interveni pe lângă reprezentanții Gărzii Forestiere și IPJ Giurgiu care efectuau un control mixt la depozitul respectiv pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru contravențiile, respectiv pentru infracțiunile constatate.
Pe timpul efectuării cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt agent de poliție „a sustras o sumă de bani de la un conducător auto oprit pentru control”. Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, iar probatoriul a fost administrat de către ofițerii acestui serviciu în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?