Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

15 vrânceni, absolvenți de drept, vor să devină magistrați


15 vrânceni au fost admiși la concursul de admitere în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin intermediul Institutului Național al Magistraturii (INM), după verificarea îndeplinirii condițiilor legale de participare. Mulți dintre candidați sunt avocați ori polițiști. Conform informațiilor postate pe site-ul INM, un singur candidat din Vrancea a fost respins întrucât nu a îndeplinit condițiile de vechime.
CSM a aprobat organizarea, prin intermediul INM, a concursului de admitere în magistratură, ce se va derula până pe 2 iulie. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 60 de posturi de judecător la judecătorii și 35 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Distinct de posturile scoase la concurs, a fost aprobată și lista posturilor de judecător – 40 și procuror – 25, în privința cărora Plenul CSM poate dispune suplimentarea.
La concurs nu s-a putut înscrie oricine, ci doar persoanele care au o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani în funcțiile prevăzute de lege, la data susținerii primei probe a concursului. Candidații vor susține pe data de 20 mai proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. Pe data de 10 iunie a.c., candidații vor susține testul de verificare a raționamentului logic, iar în perioada 21-29 iunie va avea loc interviul.
În cazul concursului de admitere în magistratură, candidații merg direct pe post, după care urmează o perioadă de formare în cadrul INM, iar la finalul acesteia revin pe posturile pe care au fost numiț prin decret prezidențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?