Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

#dreptatepentruMonica! Eleva din Vidra, care a murit după ce a fost bătută crunt de un bărbat, va fi înmormântată joi


    „Nu pot surioara mea scumpă să spun nimic în momentele astea în care m-ai lăsat singur pe lume fără dragostea ta de soră…îmi pare rău că nu mi-ai dat ocazia să îmi cer iertare de la tine în ultimele clipe din viața ta, îmi pare rău și regret că nu m-ai strâns de mână pentru ultima dată…sper că mă auzi strigând din cer, te iubesc și vei rămâne comoara și sufletul vieții mele…iartă-mă că nu am putut face mai multe pentru tine”– Facebook/Vidreanu Valentin

    „Monica este în ceruri, printre îngeri, ea este și va rămâne un înger. Trupul ei s-a întors în casa părintească… Plângem pentru inocența ta, pentru puritatea ta, plângem alături de mama ta! Ne rugăm pentru tine copilă dragă, ne rugăm pentru mama ta, pentru tatăl tău, pentru fratele tău! Putem să ne strigăm cu toți durerea și vom striga în continuare: #dreptatepentruMonica!
    Zbor lin, copilă dragă…”
– Facebook/Corina Baraghin Momanu

    Trupul neînsuflețit al Monicăi Vidreanu, eleva de 19 ani din comuna Vidra, care a murit, după mai bine de o lună în care a stat în comă, în urma unei bătăi crunte primită de la un bărbat de 31 de ani, a fost adus ieri acasă, în comuna Vidra. Fratele său a fost cel care a mers la spitalul din Galați, pentru a-și aduce surioara acasă. Monica a intrat în casa părinților săi pentru ultima dată. Tânăra își va dormi somnul de veci în cimitirul din comună, acolo unde va fi înmormântată în cursul zilei de joi.
    La începutul lunii aprilie, Monica, elevă a liceului din Vidra, a fost bătută cu bestialitate de un bărbat, din aceeași localitate. Tânăra a fost adusă apoi, în comă, la spitalul din comună de iubitul său, un bărbat în vârstă de 31 de ani, tot el fiind și cel care, pe fondul unui acces de gelozie, a bătut-o. Medicilor le-a fost greu să-și dea seama dacă fata, care avea chipul transfigurat în urma multiplelor lovituri primite, era aceeași persoană cu cea din buletin. Personalul medical a alertat imediat organele de poliție și a transferat-o apoi pe tânără la Spitalul Județean de Urgență Focșani. În urma investigațiilor medicale și a analizei CT, s-a descoperit că tânăra a suferit leziuni cerebrale grave și a fost transferată de urgență la Galați. Imediat după comiterea faptei, agresorul a fost arestat. Din verificări, dar și din declarațiile sale, a rezultat că fata, în vârstă de 18 ani, ar fi ajuns acasă la el cu puțin timp înainte de a fi snopită în bătaie. Seara, prietenul ei ar fi sunat-o și i-ar fi propus să se întâlnească. Fata l-ar fi refuzat, spunându-i acestuia că nu poate pentru că nu o lasă părinții ei. Bărbatul s-ar fi plimbat prin comună aproape toată noaptea, iar în jurul orei 3.00, pe când se afla în apropierea locuinței fetei, ar fi văzut-o pe aceasta îndreptându-se către casă. El ar fi abordat-o și i-ar fi propus să meargă cu el pentru a sta de vorbă, lucru care s-a și întâmplat, cei doi ajungând la locuința bărbatului.
    Aici, el a luat-o pe prietena sa la bătaie, lovind-o cu pumnii și picioarele și posibil și cu alte obiecte. Apoi, a lăsat-o pe fată să zacă câteva ore, până în dimineața zilei de 2 aprilie a.c., atunci când tânăra a fost văzută de mama agresorului. Femeia s-a panicat, întrucât fata abia mai respira, și și-a îndemnat fiul să o ducă la spital. Astfel, el a urcat-o pe prietena sa în mașină și a dus-o la spitalul din Vidra, acest lucru întâmplându-se în jurul orei 8.00. Deși inițial ar fi vrut să fugă, conștientizând gravitatea faptei, tânărul a mers la poliția din Vidra și le-a povestit oamenilor legii ce a făcut.
    La Galați, Monica a fost operată de două ori, însă șansele sale de supraviețuire au fost mici și, din păcate, luni, tânăra a pierdut lupta cu suferința pricinuită de loviturile primite. Ionuț A., tânărul de 31 de ani, din comuna Vidra, care a omorât-o pe Monica, este în arest. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au cerut instanței prelungirea măsurii arestării preventive cu încă 30 de zile, solicitare care a fost aprobată de judecători. Bărbatul era cercetat pentru tentativă la infracțiunea de omor, dar acum, odată cu moartea Monicăi, se va schimba încadrarea juridică a faptei.
    Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.    
Dumnezeu s-o odihnească în pace!

#dreptatepentruMonica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?