Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Bărbat condamnat la 3 ani de închisoare după ce, la beție, și-a înjunghiat nepotul


Judecătorii Tribunalului Vrancea l-au condamnat la închisoare pe un bărbat care era să-și omoare nepotul. El a fost trimis în judecată la sfârșitul anului trecut, nefiind încheiat vreun acord de recunoaștere a vinovăției. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
„Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaștere (…) condamnă pe inculpatul O(…) Mihai, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Spital Tg. Ocna, la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. (…) interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a și b C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 2 ani (…) interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi (…) de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. (…) menține măsura arestării preventive dispusă față de inculpat. (…) deduce din durata pedepsei aplicată inculpatului perioada reținerii, arestului la domiciliu și arestării preventive de la data de 04.12.2017 la zi. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. (…) dispune confiscarea de la inculpat a unui briceag cu mâner vișiniu aflat la camera de corpuri delicte a Tribunalului Vrancea. Ia act că persoana vătămată (…), Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași nu s-au constituit părți civile în cauză. (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 02.05.2018”, este decizia judecătorilor. 

Pe 29 decembrie 2017, bărbatul, care a aruncat cu cuțitul în nepotul său, provocându-i acestuia leziuni ce i-au pus viața în pericol, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Conform rechizitoriului, Mihai O., de 33 de ani, din localitatea Mironeasa, județul Iași, a comis fapta la data de 9 septembrie 2017, în timp ce se afla pe raza orașului Odobești. Pe fondul consumului de alcool, el a înjunghiat o personă cu un cuțit în zona toracică, creându-i acesteia leziuni care i-au pus viața în pericol, necesitând 40-45 de zile de îngrijiri medicale.
Agresorul dar și alte persoane au venit din Iași, în Vrancea, la Odobești, la cules de struguri. În ziua altercației, muncitorii s-au retras din vie în jurul orei 17.00 și s-au oprit la un bar de pe raza orașului Odobești unde au consumat băuturi alcoolice. Ulterior au plecat către locul în care erau cazați. După un timp, în seara aceleiași zile, în jurul orei 20.00, agresorul a mers la fratele său și i-a cerut niște bani, motivând că vrea să meargă să mai bea ceva. La plecare, agresorul a luat cu el și un cuțit.
Åžtiind că este agresiv, persoanele care mai erau cu el, s-au gândit să meargă după el și să-l aducă înapoi, fiindu-le teamă să nu facă ceva mai ales că avea asupra lui și cuțitul. Printre cei care au mers după bărbat se afla și cumnatul său, dar și fiul acestuia din urmă, respectiv nepotul agresorului. Rudele s-au chinuit să-l ia pe agresor de la bar, dar acesta a refuzat inițial. A acceptat atunci când cumnatul său i-a spus că are el băutură la locul de cazare. Pe drum, agresorul, a început să-i înjure pe cei care au venit după el. La un moment dat, autorul a luat-o la fugă, înaintea sa fiind nepotul său de 25 de ani, și fără să-i spună nimic, a aruncat cu cuțitul în acesta. Lama cuțitului a ajuns în plămâni, provocându-i pneumotorax. Cumnatul, fără să știe că fiul său fusese deja lovit, a luat-o după agresor în ideea de a insista să meargă acasă. În momentul în care l-a ajuns din urmă, agresorul a aruncat cu cuțitul și în cumnatul său. Acesta a reușit să se ferească într-o oarecare măsură, dar tot a fost nimerit de cuțit în fesa stângă.
Victimele au ajuns la spital, iar nepotul agresorului a ajuns într-un final la un spital din Iași. Inițial, pentru că nu au existat acte medicale, fapta a fost încadrată la lovire sau alte violențe. Ulterior, încadrarea a fost schimbată. În dosar s-au făcut cercetări și pentru lovire sau alte violențe, victimă fiind cumnatul agresorului, dar s-a dat clasare pentru că acesta și-a retras plângerea. Nepotul agresorului nu se constituie parte civilă în dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?