Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

O comisie de anchetă va dispune măsuri disciplinare în cazul deținutului care a protestat pe acoperișul unei secții de deținere


    Ion M., deținutul care în noaptea de marți spre miercuri s-a urcat pe acoperișul unei secții de deținere din cadrul Penitenciarului Focșani, nemulțumit fiind de cum decurge un proces aflat pe rolul Judecătoriei Focșani, a coborât de pe clădire vineri, în jurul prânzului. „În jurul orei 11:35 deținutul a renunțat la forma de protest și a coborât de pe acoperiș. A fost prezentat la cabinetul medical pentru a i se evalua starea de sănătate. În urma evaluării medicale s-a constatat că deținutul este în regulă și nu necesită îngrijiri medicale”, ne-au transmis reprezentanții Penitenciarului Focșani.
      Ion M., un celebru hoț din locuințe, s-a urcat pe acoperișul secției de deținere, protestând astfel împotriva unei decizii a instanței de judecată. În martie, magistrații Judecătoriei Focșani i-au respins cererea de înlocuire a măsurii preventive, iar pe 10 aprilie, Tribunalul Vrancea i-a respins contestația formulată împotriva deciziei Judecătoriei Focșani, soluția fiind definitivă. După cele aproape trei zile petrecute pe acoperișul Penitenciarului, la niveul unității a fost demarată o anchetă administrativă. „În urma discuțiilor individuale și colective, în data de 20.04.2018, în jurul orei 11.35, deținutul care a protestat pe acoperișul unei secții de deținere din cadrul Penitenciarului Focșani a renunțat la forma de protest. Persoana în cauză a fost prezentată la cabinetul medical al unității pentru evaluarea stării de sănătate.
La nivelul unității a fost demarată o anchetă administrativă care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului, urmând a fi dispuse măsurile disciplinare în consecință, precum și cele ale organelor abilitate în domeniu”
, se arată într-un comunicat de presă, transmis de comisar de penitenciare Georgeta Gură, purtător de cuvânt Penitenciarul Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?