Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Profesorul Dorin Cristea a contestat în instanță calificativul „nesatisfăcător”


Dorin Cristea, fostul inspector școlar general, ține cu dinții de scaun. După ce la finele lunii martie a primit pentru a doua oară calificativul nesatisfăcător, în urmă cu câteva zile fiind și demis din funcție din acest motiv, el a apelat din nou la instanță. Pe data de 30 martie, pe rolul Curții de Apel Galați a fost înregistrat un dosar ce are ca obiect „anulare act administrativ”, Dorin Cristea având calitatea de reclamant, iar Ministerul Educației Naționale pe cea de pârât. Cel mai probabil, el a contestat calificativul obținut. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată.
    La finele lunii martie, profesorul Cristea a primit pentru a doua oară calificativul nesatisfăcător la evaluarea făcută de reprezentanții Ministerului Educației Naționale (MEN). Comunicarea a fost făcută prin poștă. După acordarea acestui calificativ, în urmă cu aproximativ o săptămână, profesorul Dorin Cristea a fost demis din funcția de inspector școlar general. „Începând cu data emiterii prezentului ordin încetează contractul de management educațional (…), cu modificările și completările ulterioare, încheiat între Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și domnul Cristea Dorin, în calitate de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Începând cu data menționată, domnul Cristea este eliberat din funcția de inspector școlar general al IȘJ Vrancea și revine la catedra rezervată”, se arată în ordinul semnat de ministrul Valentin Popa, din 12 aprilie.
De altfel, profesorul Dorin Cristea mai are un dosar pe rolul Curții de Apel Galați, prin care a cerut anularea ordinului în baza căruia, în vara anului trecut, a fost demis din funcția de inspector școlar general al ISJ Vrancea. Până la soluționarea pe fond a dosarului, instanța a admis ca profesorul Cristea să revină în fruntea ISJ. A ocupat funcția de inspector școlar general până zilele trecute, când a fost demis ca urmare a obținerii calificativului nesatisfăcător.
Am încercat să luăm legătura cu profesorul Dorin Cristea pentru a-i consemna punctul de vedere, dar acesta nu a răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?