Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Guillermo del Toro, omagiat pentru întreaga carieră la Festivalul de Film din Malaga


Considerat de admiratori ”un monstru al cinematografiei”, regizorul mexican Guillermo del Toro a fost distins sâmbătă seară cu un premiu pentru întreaga carieră, cu prilejul celei de-a 21-a ediții a Festivalului de Film din Malaga, relatează EFE. „Ceea ce ne învață monștrii este că a fi supuși greșelii și imperfecți este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor”, a declarat regizorul mexican, laureat anul acesta cu premiul Oscar pentru aclamatul său film „The Shape of Water” și care a inclus în filmografia sa un nou exemplu de monstru simpatic. „Într-o lume care este polarizată în alb și negru, monștrii sunt singurii reprezentanți ai zonei gri, ai ambiguității, a posibilității de a fi imperfecți, de a găsi frumusețea și iertarea”, a spus regizorul, primind premiul din mâinile actorilor Marisa Paredes și Ron Perlman.
În această seară dedicată celor 25 de ani ai carierei sale, el a spus că a dorit să realizeze „o evanghelie a monștrilor care să ofere spectatorilor care îi văd filmele posibilitatea de a vedea frumusețea imperfecțiunii, capacitatea de a se ierta pe ei înșiși și de a se accepta așa cum sunt”, a spus Del Toro. În alocuțiunea sa din timpul galei de omagiere organizată la Teatro Cervantes, marele regizor mexican a precizat că după ce a încheiat „circuitul premiilor” obținute pentru „The Shape of Water”, a vrut să se întoarcă acasă. „Primul drum a fost acasă pentru a-mi vedea părinții la Guadalajara și a vorbi cu studenții la cinematografie, pentru că ei sunt cei care vor veni după noi”, a spus Del Toro.
Acum nu întâmplător el revine în Spania, a cărei cinematografie și-a câștigat un loc aparte în lume, a subliniat el. Guillermo del Toro a subliniat că dintre cele zece filme ale sale, preferatele sale sunt „The Shape of Water”, ”The Devil’s Backbone” și ”Pan’s Labyrinth”, dintre care două sunt turnate în Spania, a mărturisit el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?