Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

VIDEO şi GALERIE FOTO: Curățenie în raiul gunoaielor de la intrarea în Focșani


    Peste o sută de funcționari din Primăria Focșani, dar și de la instituțiile din subordinea municipalității, au început, ieri, o acțiune de curățenie în zona pasarelei Odobești. Funcționarii au venit de la primele ore ale dimineții și cu mănuși, saci de plastic au curățat deșeurile de pe terenurile situate la intrarea în Focșani, de la pasarela Odobești până la strada Antrepozite. Au fost folosite inclusiv utilajele de la Direcția de Dezvoltare pentru a colecta deșeurile mai mari. Printre deșeurile găsite pe teren au fost inclusiv facturi emise de societățile de comunicații către diferite persoane din municipiu. Primarul Cristi Misăilă a arătat ca cele mai multe deșeuri sunt pe terenul de lângă pasarelă, un teren împărțit între Focșani și Odobești. Terenul este în proprietate privată și, în ciuda somațiilor venite de la Garda de Mediu și Primărie, actualii proprietari nu au făcut nimic. „Am decis ca împreună cu toți colegii din aparatul de specialitate al Primăriei și din direcțiile subordonate să începem să facem această curățenie. Este o acțiune de curățenie pe care o consider binevenită și care va continua pe tot teritoriul municipiului Focșani, în zonele unde sunt asemenea depozite de gunoaie”, a spus primarul Cristi Misăilă. La acțiunea de curățenie au participat atât angajații din Primărie dar și din instituțiile subordonate respectiv Ansamblul folcloric „Èšara Vrancei”, Poliția locală, Corul Pastorala, Direcția de Asistență Socială, Societatea Parking și, bineînțeles, Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice. Edilul a subliniat că această campanie de curățenie a fost demarată pentru a proteja mediul, pentru a nu lăsa această imagine dezolantă la intrarea în municipiul Focșani.

    Referitor la perioada următoare, primarul a arătat că vor fi montate camere de luat vederi pentru a putea fi identificate persoanele care aruncă gunoaie. „La acest teren au fost identificați proprietarii, au fost somați de Garda de Mediu. Aici este o chestiune care ține de teritorialitate. Este granița între administrativ Focșani și administrativ Odobești. Zona care ne aparține nouă ar fi până la indicatorul de ieșire din Focșani. De la acest indicator până la intersecția cu drumul spre Odobești și DN 2D este al orașului Odobești. Am discutat cu primarul orașului care a colaborat cu noi pentru identificarea proprietarilor, aceștia au fost somați și urmează să luăm toate măsurile. Cu poliția locală vom face monitorizarea acestei zone, vom instala camere de luat vederi pentru a-i identifica pe cei care aruncă gunoaie în această zonă și nu numai”, a spus primarul Misăilă.

Zeci de mii de focșăneni nu plătesc gunoiul

    Peste 20 de mii de focșăneni nu au contract cu firma de salubritate a municipiului, CUP Salubritate și nici nu plătesc taxa de salubritate către primărie. Primarul Cristi Misăilă a arătat că, potrivit evidențelor oficiale, CUP Salubritate are încheiate contracte doar cu aproximativ 49 mii de locuitori din aproximativ 93 mii de locuitori ai municipiului, cifra oficială de la statistică. Chiar dacă din acest număr sunt scăzuți focșănenii plecați în străinătate, adică aproape 20 mii persoane, rezultă o diferență de peste douăzeci de mii de focșăneni care nu au contracte pentru livrarea gunoiului către CUP Salubritate. La aceștia se adaugă cei care locuiesc în localitățile limitrofe și care preferă să arunce saci cu gunoi la Focșani decât să îi lase în localitățile de domiciliu. „Diferența de focșăneni care nu au contract cu societatea CUP Salubritate ar trebui să plătească o taxă la primărie. Iată că dumnealor nu plătesc această taxă, nu au contract cu firma de salubritate și, în această situație, aceștia caută diferite locații pentru a arunca gunoaiele pe care le produc”, a spus primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?