Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

SMURD Panciu și Vidra, șase ani de la înființare


Ziua de 6 aprilie 2012 reprezintă o zi deosebit de importantă în istoria Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului  Vrancea, prin prisma faptului că Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) a fost operaționalizat la Stațiile de Pompieri Vidra și Panciu, acoperind astfel toate raioanele de intervenție existente ale inspectoratului, populația de la nivelul întregului județ beneficiind de promptitudinea și profesionalismul paramedicilor. Datorită înființării punctelor S.M.U.R.D. în cadrul Stațiilor de Pompieri Panciu și Vidra, s-a înregistrat o scădere a timpului de răspuns la solicitări, o creștere a capacității de intervenție și a calității serviciilor medicale oferite cetățenilor.
Echipajele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare acționează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiții și cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenței medicale de urgență, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor și altor situații de urgență în care funcțiile vitale ale persoanelor afectate sunt, sau se presupune a fi, în pericol iminent.
În prezent, la nivelul celor 2 subunități există un număr de 87 subofițeri – paramedici absolvenți ai cursului de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, organizat în centrele de pregătire și formare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Începând cu anul 2015, paramedicii au trecut la un nivel superior de pregătire prin parcurgerea unui curs de extindere a competențelor privind abordul venos periferic și protezarea minim invazivă a căilor aeriene superioare.
    De-a lungul celor 6 ani de funcționare, personalul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Vidra și Panciu a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 și a intervenit în peste 4000 de misiuni, printre care enumerăm situații de urgență precum: accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, incendii, explozii, dar și misiunile de asigurare privind producerea diferitelor situații de urgență.
    În acest moment, SMURD Vrancea funcționează cu 4 ambulanțe tip B2 – echipaje de prim ajutor calificat și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Aniversarea a șase ani de S.M.U.R.D. la Panciu și Vidra constituie un prilej pentru a ne manifesta admirația și prețuirea pentru determinarea și abnegația de care au dat dovadă permanent paramedicii vrânceni în lupta continuă pentru a proteja viața și sănătatea semenilor.

Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?